Με τους αφηγητές Ροδάνθη Δημητρέση , Jean Porcherot και τη μουσικό Γιούλα Μιχαήλ.
Να αφηγηθούμε ένα παραμύθι; Ποιο και γιατί; Τι σχέση έχει το περιεχόμενο του με εμάς; Πότε γίνεται ένα παραμύθι «δικό μας». Το σώμα μας που είναι όταν αφηγούμαστε, μαζί με το παραμύθι ή μόνο του. Πως να ενσαρκώσει κανείς τόσους ρόλους; Γιατί η αφύπνιση και η επίγνωση είναι σημαντική για τον ίδιο τον αφηγητή; Τι συμβαίνει κατά την ώρα της αφήγησης ; Πως μπορούμε να αφεθούμε, να νιώσουμε, να ζήσουμε την ελευθερία , τη χαρά και την ευχαρίστηση της αφήγησης ; Πως να δημιουργήσουμε μια σχέση ειλικρινούς επικοινωνίας και τρυφερότητας με το κοινό;
Οι συναντήσεις μας, τα μαθήματα έχουν στόχο να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να κάνετε ένα ταξίδι όπου θα νιώσετε, θα ζήσετε, θα εξερευνήσετε και θα ανακαλύψετε τις απαντήσεις .
Η διαδικασία είναι ομαδική και ατομική ταυτόχρονα, δίνοντας τη δυνατότητα, να ακολουθήσει ο καθένας, τον δικό του ρυθμό για να προσεγγίσει και να βιώσει την πράξη της αφήγησης. Η θεωρία λειτουργεί παράλληλα με την πράξη και συμπληρωματικά. Το περιεχόμενο και η διάρκεια του προγράμματος διαμορφώθηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να το παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται συμμετέχοντας ενεργά. Ορισμένες συναντήσεις αν χρειαστεί μπορούν να γίνουν διαδικτυακά.
Το πρόγραμμα απευθύνεται: σε όσους αγαπούν τις ιστορίες και θέλουν να ακούσουν, να μοιραστούν, να ανακαλύψουν τη δύναμη και τη σημασία του προφορικού λόγου, σε όσους ήδη ασχολούνται με την αφήγηση και θέλουν να εμβαθύνουν, σε επαγγελματίες ή μελλοντικούς επαγγελματίες του χώρου της εκπαίδευσης, της ψυχικής υγείας, του πολιτισμού ( των μουσείων, του θεάτρου κ.α.), των κοινωνικών επιστημών, σε όσους ασχολούνται με ομάδες (εμψυχωτές, team leaders, ), σε γονείς.
Στόχοι της εκπαίδευσης:
- Η ανακάλυψη της δύναμης του προφορικού λόγου, της αφήγησης και της σημασίας τους καθημερινά στη ζωή μας και διαχρονικά.
- Η γνωριμία με τις δυνατότητες της προσωπικής και συλλογικής έκφρασης .
- Η διερεύνηση των πολλαπλών « πτυχών» του παραμυθιού.
- Η ανταλλαγή σκέψεων και εμπειριών. Η παροχή πληροφοριών και γνώσεων για συνέχιση της προσωπικής διερεύνησης και εμπλουτισμού της αναζήτησης γύρω από την προφορική παράδοση.
Θέματα εκπαίδευσης:
- Αφήγηση, παραμύθι αφηγητής . Διαφορετικά είδη προφορικού λόγου.
- Τεχνικές αφήγησης : Ο χώρος , το σώμα, η φωνή.
- Διεύρυνση φαντασίας και αισθητηριακής αντίληψης
- Από τον γραπτό στον προφορικό λόγο
- Δομή παραμυθιού και αφήγησης.
- Παραλλαγές ένα διαπολιτισμικό ταξίδι. Διαφορετικοί τύποι παραμυθιών.
- Πειραματισμοί , εξερευνήσεις. Αφήγηση
Διάρκεια & Ημερομηνίες :Από τον Nοέμβριο μέχρι αρχές Ιουνίου. Οι συναντήσεις θα έχουν η κάθε μια διάρκεια 4 ώρες και θα πραγματοποιούνται ημέρα Σάββατο (οι ώρες θα οριστούν μετά από συνεννόηση της ομάδας)
12/11, 3/12, 17/12, 7/1, 28/1, 18/2, 11/3, 1/4, 22/4, 13/5
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί Βεβαίωση Εκπαίδευσης.
Κόστος : 200 ευρώ
Ειδική τιμή για ανέργους και φοιτητές,
Ο αριθμός των συμμετεχόντων για το σεμινάριο είναι περιορισμένος και για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για την εγγραφή σας στο σεμινάριο, συμπληρώστε τη φόρμα : https://forms.gle/bb1xBfRxbB7FosD38
Για περισσότερες πληροφορίες : info@action-art.gr και καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή 17:00-21:00 στο τηλέφωνο: 2310 266 857
Σύμφωνα με τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας θα τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα .