21-24 Σεπτεμβρίου 2018 , παίζουμε στο
The Garden:All the Fearful & Joyful Things Joining One to the Other, σε ένα κήπο φανταστικό, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από εφήβους, στην Παλαιά Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.
Η Αction Art συμμετέχει στο εικαστικό εγχείρημα το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, με το βιωματικό εργαστήριο για εφήβους και ενήλικες : «Θα μου πεις μια ιστορία;». Πρόκειται για ένα διαδραστικό εργαστήριο που εστιάζει, στο παιχνίδι,στο λόγο και στη φαντασία, στην ανταλλαγή εμπειριών, στην πρωτοβουλία,στην προσωπική και συλλογική έκφραση.
Το εικαστικό εγχείρημα οργανώνει το Goethe Institut Athen, τα Πολιτιστικά Θέματα ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής, το Maker Space ,την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, σε συνεργασία με την καλλιτέχνη Τζένη Μαρκέτου δημιουργό του project.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Έκθεση στη Παλαιά Βιβλιοθήκη στην ΑΣΚΤ που έχει σχεδιαστεί και επιμεληθεί από την Τζένη Μαρκέτου σε συνεργασία με την Ασιμίνα Κουτσογιάννη από το Antonas Office. Η έκθεση αποτελείται από διάφορα interactive έργα όπως το Platform Sandbox, που σχεδιάστηκε από τον Γερμανό καλλιτέχνη Damjan Jovanovic, και έργα που δημιουργήθηκαν από μαθητές, αρχιτέκτονες και άλλους καλλιτέχνες, το συμμετοχικό έργο SOMEDEMOCRATIC FOREST, το εφήμερο γλυπτό The Ever Growing, ένα τεράστιο κινητό τρισδιάστατο γλυπτό από καλάμι και χαρτόνι μέσα στον φυσικό χώρο της έκθεσης με τη συλλογική συμμετοχή όλων των νέων και επισκεπτών. Παράλληλα θα λειτουργήσουν βιωματικά εργαστήρια και συζητήσεις.
Επιπρόσθετα, θα υπάρχει μια έκδοση που θα λειτουργήσει ως μανιφέστο της έκθεσης, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να διαβάσουν πώς οι νέοι μαθητές ανταποκρίνονται στις υπάρχουσες συνθήκες συστηματικής καταστολής και θεσμοθετημένης εκπαίδευσης και πώς αντιλαμβάνονται τον ρόλο της τέχνης και του ελεύθερου παιχνιδιού στην οργάνωση μιας αντίστασης στη σημερινή κρίση των εκπαιδευτικών χώρων και της καταπιεστικής παιδαγωγικής στην Ελλάδα.
Ο Κήπος, αντλώντας από τους κώδικες της socially engaged art, της εμπλοκής και δημιουργίας της κοινότητας / της συναίσθησης των τρόπων με τους οποίους αυτή παράγει τις σχέσεις της, την έμφαση στη συμμετοχικότητα, επιχειρεί να προτείνει μία σχετική προσέγγιση στην ιδιαιτερότητα του ελληνικού πλαισίου αναφοράς.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/2120204171573852/