Σάββατο 12 Νοεμβρίου , ξεκινούν τα βιωματικά σεμινάρια και  Τρίτη 15 Νοεμβρίου, ξεκινούν τα διαδικτυακά, διαδραστικά  σεμινάρια Εκπαίδευση στην Τέχνη της Αφήγησης.

Παρασκευή  11 Νοεμβρίου, στις 19:00  στον Παιδικό Ιανό , Γρηγορίου Παλαμά 3 .            Παρουσίαση του βιβλίου «Χότζας, το γέλιο της Μικρασίας», του Στέλιου Πελασγού

Με αφορμή τα  100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, ο  Στέλιος Πελασγός παρουσιάζει το βιβλίο του «Χότζας, το γέλιο της Μικρασίας» σε συνδιοργάνωση  με την Action Art  και υπό την Αιγίδα του Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου Καλαμαριάς.

Δευτέρα 14  Νοεμβρίου, στις 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα  Μερκούρη.   Παράσταση Αφήγησης με μουσική «Όσα δεν λέγονται…» .                        Ένα ταξίδι μύησης προς την ελευθερία.

Ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Action Art  πραγματοποιούν την εκδήλωση  στο πλαίσιο: -ευαισθητοποίησης λόγω των αυξανόμενων περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίσης παιδιών &  – εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών,25  Νοεμβρίου.                                              Μόνο για  ενήλικες, γονείς , μαθητές ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Είσοδος ελεύθερη

Τετάρτη  23 Νοεμβρίου ,στις 18:30, παράσταση αφήγησης «Ο ποντικός πάει σε γάμο» για γονείς και παιδιά 4-6 χρονών &                                                                                             Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, 8:45 π.μ. για μικρούς  μαθητές                                                  Στην Κεντρική Δημοτική   Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, Εθ. Αμύνης 27.

Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή , τηλ 231 331 8570 .

Το πρόγραμμα    «Παραμύθι μύθαρος, κούκος και ρεβύθαρος…» πάει στα σχολεία με παραστάσεις αφήγησης και διαδραστικά παιδαγωγικά εργαστήρια με αφηγήσεις, παιχνίδια και άλλες μορφές  τέχνης.    

  Αναλυτικά:

Σάββατο 12 Νοεμβρίου , ξεκινούν τα βιωματικά σεμινάρια και  Τρίτη 15 Νοεμβρίου, ξεκινούν τα διαδικτυακά, διαδραστικά  σεμινάρια Εκπαίδευση στην Τέχνη της Αφήγησης.

Απευθύνονται σε όσους αγαπούν τις ιστορίες και θέλουν  να ακούσουν, να μοιραστούν, να ανακαλύψουν τη δύναμη και τη σημασία του προφορικού λόγου στη καθημερινή  ζωή,    σε όσους ήδη ασχολούνται με την αφήγηση και θέλουν να εμβαθύνουν,    σε επαγγελματίες ή μελλοντικούς επαγγελματίες του χώρου της εκπαίδευσης, της ψυχικής υγείας,  του πολιτισμού ( των μουσείων,  του θεάτρου κ.α.),    των κοινωνικών  επιστημών.  όσους ασχολούνται με ομάδες (εμψυχωτές, team leaders, ), σε γονείς.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούν  καταξιωμένοι εισηγητές, αφηγητές  και μουσικοί  από την Ελλάδα και το εξωτερικό με γνώση, εμπειρία και αγάπη  για την αφήγηση.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.action-art.gr  , info@action-art.gr,   fb:  Αction Art και στο τηλ. 3210 266857 Δευτέρα- Παρασκευή 16:00- 21:00

Παρασκευή  11 Νοεμβρίου, στις 19:00  στον Παιδικό Ιανό , Γρηγορίου Παλαμά 3 .        100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, ο  Στέλιος Πελασγός παρουσιάζει το βιβλίο του «Χότζας, το γέλιο της Μικρασίας» σε συνδιοργάνωση  με την Action Art  και υπό την Αιγίδα  του Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου Καλαμαριάς.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν και θα αφηγηθούν οι:                                                                      Ροδάνθη Δημητρέση, αφηγήτρια, παιδαγωγός, ιδρυτικό μέλος της Action Art | Εικαστική Δράση                                                                                                                                  Ανθή Θάνου, αφηγήτρια μύθων & παραμυθιών                                                                     Στέλιος Πελασγός, αφηγητής, παιδαγωγός και συγγραφέας του βιβλίου/www.storytelling.gr   https://www.facebook.com/photo/?fbid=2796355347163871&set=a.1037640106368746

Δευτέρα 14  Νοεμβρίου, στις 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα  Μερκούρη.                                                                                                                                          Παράσταση Αφήγησης με μουσική «Όσα δεν λέγονται…».   Ένα ταξίδι μύησης προς την ελευθερία                                                                                                                    Ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Action Art  πραγματοποιούν την εκδήλωση  στο πλαίσιο: – ευαισθητοποίησης λόγω των  ανησυχητικά  αυξανόμενων περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας  και κακοποίησης παιδιών και – εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, 25 Νοεμβρίου.  

«Όσα δεν λέγονται…»                                                                                                 Ένα ταξίδι μύησης προς την ελευθερία.                                                                                  Τι υπάρχει πίσω από τις πόρτες που δεν τολμάμε να ανοίξουμε;                                      Ο παμπάλαιος συμβολικός λόγος των παραμυθιών, η αρχέγονη τέχνη της αφήγησης ανοίγουν την πόρτα και  μας οδηγούν στα άδυτα της ύπαρξης μας. Ποιες αρνήσεις, εξαρτήσεις, φόβοι, ενοχές παγιδεύουν τις ηρωίδες και επιτρέπουν να απειλούν τη ζωή τους ή να την αφαιρούν;  Η περιπλάνησή τους  αξίζει τον κόπο; Θα  καταφέρουν να συναντήσουν τη ψυχική τους δύναμη, να αντισταθούν, να ξεφύγουν,   να ανακαλύψουν τη χαρά της ζωής, να ζήσουν τον έρωτα , τη μητρότητα, τη συντροφικότητα  όπως επιθυμούν, να ζήσουν την ελεύθερη φύση τους;

Ερωτήματα, λύπη, χαρά,  χιούμορ εναλλάσσονται και μας δείχνουν το δρόμο που οδηγεί από το σκοτάδι στο φως .

Διάρκεια παράστασης: 70’

 Μόνο για   ενήλικες, γονείς , μαθητές ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Συντελεστές:                                                                                                                     Αφήγηση: Ροδάνθη Δημητρέση, Ναντίνα Κυριαζή                                                                   Τραγούδι-φωνή: Γιούλα Μιχαήλ                                                                                     Μουσική: Θανάσης Μπιλιλής                                                                                       Οργάνωση  προγράμματος : Αction Art                                                                                                                                  Είσοδος Ελεύθερη

 Τετάρτη  23 Νοεμβρίου ,στις 18:30, παράσταση αφήγησης «Ο ποντικός πάει σε γάμο» για  παιδιά από 4 – 6 χρονών και γονείς   &                                                                      Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, 8:45 για μικρούς  μαθητές                                                      Στην Κεντρική Δημοτική   Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης Εθ. Αμύνης 27

Είσοδος ελεύθερη, με προεγγραφή τηλ 231 331 8570 .

Το πρόγραμμα «…και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα», πάει  στη Βιβλιοθήκη,  με την παραμυθού Ροδάνθη Δημητρέση, με μέλη του εργαστηρίου αφήγησης της Action Art  και με  τους  φίλους τους, βάτραχους, πριγκίπισσες,  γάτες,  ποντικούς   για να γίνουμε όλοι μια παρέα!

Το πρόγραμμα    «Παραμύθι μύθαρος, κούκος και ρεβύθαρος…» πάει στα σχολεία με παραστάσεις αφήγησης και με διαδραστικά παιδαγωγικά εργαστήρια τέχνης, παιχνιδιού και αφήγησης.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.action-art.gr  , info@action-art.gr,  fb:  Αction Art και στο τηλ. 3210 266857 Δευτέρα- Παρασκευή 16:00- 21:00

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΠαρασκευή  11 Νοεμβρίου. Παρουσίαση του βιβλίου «Χότζας, το γέλιο της Μικρασίας».
Επόμενο άρθροΔευτέρα 14  Νοεμβρίου. «Όσα δε λέγονται…» στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη.