ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2017
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ:
Παράθυρο ανοιχτό στον κόσμο, στην πολυπολιτισμικότητα και πολυγλωσσία

Η Action Art/Εικαστική Δράση για έκτη συνεχή χρονιά διοργανώνει, το σεμινάριο <<Εκπαίδευση στην Αφήγηση Παραμυθιών>>, σε συνεργασία με τον J. Porcherot, αφηγητή και ιδρυτή του Φεστιβάλ Nuit des Contes & Rencontres Contees/ Loire ,στη Γαλλία, τη Ροδάνθη Δημητρέση , αφηγήτρια, εικαστικό και με τη συμμετοχή της Αίγλης Μπρούσκου, ανθρωπολόγο, ειδική ερευνήτρια του ελληνικού λαϊκού παραμυθιού.

Το σεμινάριο στοχεύει στη μύηση, στην εμβάθυνση στις τεχνικές της προφορικής αφήγησης και στην εκπαίδευση δημιουργίας ρεπερτορίου αφήγησης για διαφορετικό ηλικιακά κοινό και σε πολυπολιτισμικό, πολυγλωσσικό κοινό .

Απευθύνεται: σε ανθρώπους που ήδη αφηγούνται, σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με την αφήγηση, σε επαγγελματίες ή μελλοντικούς επαγγελματίες του χώρου της εκπαίδευσης, της ψυχικής υγείας, των μουσείων, των κοινωνικών επιστημών και του Θεάτρου, σε όσους ασχολούνται με ομάδες (εμψυχωτές, team leaders, ) και σε γονείς.

Διάρκεια του σεμιναρίου 19-23 Μαΐου 2017

Την ίδια εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν αφηγήσεις σε δημόσιους χώρους .

Αναλυτικά
Το βιωματικό, διαδραστικό σεμινάριο Εκπαίδευσης στην Αφήγηση Παραμυθιών έχει ως στόχο:

1)να μυήσει, να εμπλουτίσει και ενισχύσει τις γνωστικές και βιωματικές εμπειρίες ανθρώπων που ξεκινούν τώρα ή που ήδη αφηγούνται.
2)να συμβάλλει στη δημιουργία νέων αφηγητών
3)να εφοδιάσει ανθρώπους που ασχολούνται με ομάδες, με όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την επαγγελματική τους ενασχόληση με την τέχνη της αφήγησης του παραμυθιού

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία:
1)Να μυηθούν ή να εμβαθύνουν στις τεχνικές της προφορικής αφήγησης :
α)από το γραπτό στον προφορικό λόγο ,
β) φωνή, σώμα (βλέμμα, κίνηση, χειρονομία )
2)Να μάθουν να διαμορφώνουν πρόγραμμα για αφήγηση με παραμύθια για όλες τις ηλικίες μέσα από τις πολυπολιτισμικές και πολυγλωσσικές παραλλαγές τους.
Η γνωριμία με παραμύθια διαφορετικών κουλτούρων θα συμβάλλει στην κατανόηση θεμελιωδών ομοιοτήτων και βασικών διαφορών ανάμεσα στους σύγχρονους πολιτισμούς.
3)Να επεξεργαστούν και να βιώσουν τις συνθήκες αφήγησης σε διαφορετικό ηλικιακά κοινό και σε πολυπολιτισμικό, πολυγλωσσικό κοινό :να αναπτύξουν την τέχνη της προφορικής αφήγησης ή να εμβαθύνουν βασιζόμενοι στην κίνηση.

Το σεμινάριο απευθύνεται: σε ανθρώπους που ήδη αφηγούνται, σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με την αφήγηση, σε επαγγελματίες ή μελλοντικούς επαγγελματίες του χώρου της εκπαίδευσης, της ψυχικής υγείας, των μουσείων, των κοινωνικών επιστημών και του Θεάτρου, σε όσους ασχολούνται με ομάδες (εμψυχωτές, team leaders, ) και σε γονείς.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

Ο αριθμός των συμμετεχόντων στο σεμινάριο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 20 άτομα και για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Tο σεμινάριο συντονίζει, ο Jean Porcherot και η Ροδάνθη Δημητρέση.

Διάρκεια σεμιναρίου: Παρασκευή 19 – Τρίτη 23 Μαΐου / 20 ώρες

Κόστος συμμετοχής: 85 ευρώ
Ειδική τιμή για ανέργους και φοιτητές
Πληροφορίες –Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή 17:00-20:00 στο τηλ 2310 266 857 ,www.action-art.gr, info@action-art.gr

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων παραστάσεων -αφηγήσεων και ευχών για ενήλικες και παιδιά
Επόμενο άρθροΧΩΡΟΣ «ΗΛΙΟΙ»