Τον Οκτώβρη ξεκινάμε!
Το Εργαστήριο Αφήγησης & Έκφρασης με τη Ροδάνθη Δημητρέση, για ένατη συνεχή χρονιά κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, υποδέχεται τα νέα μέλη.
Ένας χώρος αφιερωμένος στο άκουσμα παραμυθιών, την ανταλλαγή ιστοριών, πληροφοριών, εμπειριών. Η διαδικασία ομαδική και ατομική ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα, να ακολουθήσει ο καθένας, το δικό του ρυθμό για να προσεγγίσει και να βιώσει την πράξη της αφήγησης.
Ελάτε λοιπόν, να ακούσουμε, να πούμε παραμύθια. Ελάτε να τα γνωρίσουμε και να τα αφήσουμε να μας αποκαλυφθούν.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλ. 2310 266857 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα στο παρακάτω link:
Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, θα εξερευνήσουμε ερωτήματα και θέματα γύρω από το παραμύθι και την αφήγηση, όπως:
Τι είναι παραμύθι. Είναι «μαγικό»; Γιατί λέμε παραμύθια. Τι μας ωθεί να λέμε ιστορίες. Γιατί ο συμβολικός του λόγος δρα θεραπευτικά, λυτρωτικά.
Η σημασία της έκφρασης στην αφήγηση, της στάσης του σώματος, της κίνησης της φωνής και η σημασία του ρυθμού και της μουσικής του λόγου.
Από το γραπτό στον προφορικό λόγο. Διαμόρφωση και δημιουργία προσωπικού προγράμματος αφήγησης(ρεπερτόριο).
Ο αφηγητής και η σχέση του με διαφορετικό κοινό, ομοιογενές ή ανομοιογενές λόγω ηλικίας, πολιτιστικής προέλευσης, γλώσσας.
Προετοιμασία για αφήγηση μπροστά σε κοινό που οργανώνουμε για όσους από την ομάδα το επιθυμούν.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους αγαπούν τα παραμύθια, σε όσους ασκούν την τέχνη της αφήγησης και θέλουν να εμβαθύνουν, σε όσους θέλουν να αξιοποιήσουν τα παραμύθια ως εργαλείο (εκπαιδευτικοί, γονείς, εμψυχωτές ομάδων, επαγγελματίες από το χώρο του πολιτισμού και της ψυχικής υγείας) ή να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια ως αφηγητές.
Το πρόγραμμα είναι με τη μορφή 2 κύκλων. Κατά τη διάρκεια του 2ου κύκλου φιλοξενούνται και άλλοι αφηγητές με μακρόχρονη πορεία επίσης στο χώρο της αφήγησης. Το πρόγραμμα για συμμετοχή στις συναντήσεις με άλλους αφηγητές ανακοινώνεται εγκαίρως.
Διάρκεια: Οκτώβριο- Μάϊο Διάρκεια: 56 ώρες. Δύο κύκλοι, από Οκτώβριο έως Μάϊο, 2 ώρες/ εβδομάδα.
Κάθε Τρίτη & ώρα 20:00-22:00
Κόστος :45 ευρώ/ μήνα. Στην περίπτωση που ενδιαφέρεστε να εξοφλήσετε το μισό της συνδρομής ή το σύνολο της συνδρομής , η έκπτωση είναι 10% και 12% αντίστοιχα.
Ειδική τιμή για ανέργους και φοιτητές.
Η Ροδάνθη Δημητρέση, πάνω από 20 χρόνια, από το 1995 όπου και εκπαιδεύτηκε στη Γαλλία, μελετά και εμβαθύνει στο χώρο της Παγκόσμιας Προφορικής Παράδοσης του παραμυθιού, εμπλουτίζοντας συνέχεια το πρόγραμμα της αφήγησής της και επιμορφώνοντας νέους αφηγητές. Από τότε υπηρετεί την τέχνη της αφήγησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ως ιδρυτικό μέλος της Αction Art, συνεχίζει και υλοποιεί παραστάσεις και προγράμματα, για τη διάδοση της προφορικής παράδοσης, τη δημιουργία πολυγλωσσικών ομάδων αφήγησης και υποστηρίζει προγράμματα για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Μπορείτε επίσης να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα στο παρακάτω link:
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2310 266857, info@action-art.gr , στο fb: Αction Art
Προηγούμενο άρθροΤα νέα μας από τη Σαμοθράκη!
Επόμενο άρθροΦθινοπωρινές δράσεις και αποδράσεις