Το καλοκαίρι ξεκίνησε τον Ιούνιο  με ένα πλούσιο πρόγραμμα, συνέχισε τον  Ιούλιο  με τη συμμετοχή μας  στο Big Bang Sikinos Project 2023, την ολοκλήρωση του προγράμματος ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον  μέσω της τέχνης στο Άσυλο του Παιδιού, την ολοκλήρωση του  προγράμματος εκπαίδευσης εθελοντών   της Action Art στη συμμετοχική τέχνη.

Το καλοκαίρι  όμως συνεχίζεται  και γι’ αυτό…

Πάμε Σαμοθράκη;

 «ΜΕΡΕΣ ΜΥΘΩΝ, ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ»   ΚΑΒΕΙΡΙΑ 2023!

Τις επόμενες  μέρες θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμα.

Ιούλιος 2023

15 Ιουλίου, στο Άσυλο του Παιδιού, https://www.asylopaidiou.gr/,    στο αγρόκτημα της  Θέρμης  ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον με ιστορία της τέχνης και εικαστικά εργαστήρια, για τα παιδιά του καλοκαιρινού προγράμματος. Οι εθελόντριες μας Fany Galo και Solene Guignard για ακόμη μια φορά  εμψύχωσαν τους μικρούς καλλιτέχνες. Οι ιδέες των παιδιών καταπληκτικές το ίδιο και οι δημιουργίες τους.

7-12 Ιουλίου ,  στο Sikinos Project 2023 που οργάνωσε το Big Bang Ecole du Monde υπό την επιστημονική ευθύνη της Δρ Αργυρώς Μουμτζίδου , συμμετείχαμε με παραστάσεις αφηγήσεις για τη θάλασσα, τη στεριά, αφηγήσεις  με παρατήρηση των αστεριών στον ουρανό και εργαστήρια για την τέχνη της αφήγησης. Οικογένειες, παιδαγωγοί, ερευνητές, μικροί  και μεγάλοι, κάτοικοι του νησιού μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα γνωριστήκαμε, ανταλλάξαμε εμπειρίες, μοιραστήκαμε στιγμές που ομορφαίνουν τη ζωή .

 Ιούνιος 2023

27 Iουνίου, στην  Αction Art, στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαίδευσης των εθελοντών για  τη συμμετοχική τέχνη ,   οι εθελόντριές μας μέσω του προγράμματος European Solidarity Corps οργάνωσαν και πραγματοποιήσανε   το εργαστήριο «Εικαστική συνάντηση ανταλλαγής και  δημιουργίας για  τον  εθελοντισμό». Συμμετείχαν εθελοντές από διάφορες χώρες που βρίσκονται στην χώρα μας με πρόγραμμα Erasmus και με προγράμματα της USB https://www.usbngo.gr αποτυπώνοντας ατομικά και συλλογικά  με ενδιαφέρον και πρωτότυπο εικαστικό τρόπο τη σημασία του εθελοντισμού.

17 και 18 Ιουνίου, στην  αγαπημένη μας Σαμοθράκη , πραγματοποιήθηκε παράσταση αφήγησης με τη Ροδάνθη Δημητρέση στην αφήγηση και την Έλσα Μουρατίδου στο τραγούδι και τον και τον Onur Senturk στη μουσική,στο πλαίσιο του προγράμματος «Sustain Sea» της Βιώσιμης Σαμοθράκης  http://sustainable-samothraki.net/el/.Η χαρά  μας μεγάλη που συναντηθήκαμε  με τους φιλόξενους και αγαπητούς Σαμοθρακίτες   και μοιραστήκαμε για ακόμη μια φορά όμορφες στιγμές σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο.

10 Ιουνίου, στις Σέρρες, στο 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού «Παραμυθία» που οργάνωσε ο Λευτέρης Πασσιάς  και οι Παραμυθολαλίτσες  https://www.facebook.com/groups/1396927397305315/ ,συμμετείχαμε με παράσταση αφήγησης με την Ροδάνθη Δημητρέση στην αφήγηση, την Έλσα Μουρατίδου στο τραγούδι και τον Onur Senturk  στη μουσική. Ζήσαμε  μια κατανυκτική βραδιά  με το   υπέροχο κοινό της πόλης στο όμορφο Ζιντζιρλι Τζάμι Σέρρες.

15 Ιουνίου, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο. Παράσταση αφήγησης «Η γη αφηγείται…»  στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον  και της ολοκλήρωσης  για την φετινή χρονιά του επιμορφωτικού  προγράμματος Εκπαίδευση στην Τέχνη της Αφήγησης  και του εργαστηρίου Αφηγητών. Την αφήγηση πραγματοποίησαν η  Μαρία Ορφανίδου, Κατερίνα Φτάκα , Κουρκουνάσιου Μαρία.

7 Ιουνίου  – 10 Ιουνίου 2023 , στο 2o Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, https://thessaloniki.gr/thess-clean-thess-green-2/ , πραγματοποιήσαμε:- εικαστικά εργαστήρια ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον με τους καλλιτέχνες και εθελοντές μας,-   διαδραστικές  παραστάσεις αφήγησης :« Ήχοι και Παραμύθια της μητέρας γης, των δένδρων, των νερών», με τη  Ροδάνθη Δημητρέση στην αφήγηση   τον Λευτέρη Αγγουριδάκη στα κρουστά,  και την συμμετοχή μαθητών από την Γαλλία και  από τη  Θεσσαλονίκη.

9 Ιουνίου,  στη γειτονιά μας!   Στο «Δείπνο της Άνοιξης» που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου https://www.facebook.com/geitonia.svolou , συμμετείχαμε με αφήγηση δίγλωσση  στο δρόμο με τη Ροδάνθη Δημητρέση και την Oxana Kocherga.

6-11 Ιουνίου 2023, Στο FOOD TALES TΟ TALE OF X CITIES, που οργάνωσε το Tale of X Cities 2023 https://www.x-cities.net/foodtales.html ,στο πλαίσιο του Thessaloniki Design Week-Γαστρονομία, από μια ευρεία οπτική. Συμμετείχαμε  με το βίντεο “Δείξε μου τι τρως, να σου πω από πού είσαι!” https://tinyurl.com/2vp7js4f

Τέσσερις άνθρωποι από 4 διαφορετικές χώρες η  Kristina Hakobyan (Αρμενία), η Oxana Kocherga (Ρωσία), η Madalina-Catalina Romascu (Ρουμανία),η  Lindita Zefi (Aλβανία) που ζουν στην Ελλάδα αφηγούνται. Ανακαλούν αναμνήσεις από τα φαγητά της πατρίδας τους που νοσταλγούν, τους ανθρώπους που τα μοιράστηκαν μαζί τους, τις στιγμές αγάπης, τρυφερότητας, ξεγνοιασιάς, χαράς…

Προηγούμενο άρθρο7-12 Ioυλίου. Big Bang Sikinos Project 2023 .Ένα ταξίδι πάνω στα κύματα του Αιγαίου με αφηγήσεις , μουσική, συναντήσεις, παραδόσεις των Κυκλάδων και σύγχρονες καλλιτεχνικές εκφράσεις !
Επόμενο άρθρο19-23 Αυγούστου “Μέρες Μύθων, Μουσικής & Παραμυθιών” ΚΑΒΕΙΡΙΑ 2023