Η Action  Art, από τον Απρίλιο 2020  έως τον Μάϊο του 2021 ολοκλήρωσε με επιτυχία μια σειρά διαδικτυακών, διαδραστικών εργαστηρίων –σεμιναρίων για  την τέχνη της αφήγησης  και το παραμύθι. Το πρόγραμμα  πραγματοποίησαν εξαίρετοι εισηγητές-αφηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  Τον Σεπτέμβριο του 2021 στο πλαίσιο του Διαπολιτισμικού Φεστιβάλ «Μέρες Παραμυθιών» είχαμε τη χαρά να πραγματοποιήσουμε  ένα βιωματικό σεμινάριο δια ζώσης.

Το Εργαστήριο Αφήγησης και Έκφρασης, εδώ και έντεκα   χρόνια οργανώνει και παρέχει προγράμματα για την εκπαίδευση στην Τέχνη της Αφήγησης . Η θερμή  ανταπόκριση των ενδιαφερομένων και συμμετεχόντων από Ελλάδα και εξωτερικά  μας ωθεί για το 2021-2022 στην  οργάνωση νέων διαδικτυακών διαδραστικών σεμιναρίων και  βιωματικών εργαστηρίων  δια ζώσης .

Τα διαδικτυακά και  &  βιωματικά σεμινάρια- εργαστήρια, θα πραγματοποιήσουν ομάδα, εισηγητών με γνώση, εμπειρία και αγάπη  για την αφήγηση : η Δημητρέση Ροδάνθη αφηγήτρια,  παιδαγωγός, εικαστικός,  ιδρυτικό μέλος της Action Art, ο  Jean Porcherot, αφηγητής, ιδρυτής των festivals Nuit des Contes & Rencontres Contées, Loire/Γαλλία,  η Ludwine Deblon αφηγήτρια, ιδρυτικό μέλος του οργανισμού «Μοts de Caps»/Bruxelles, η Γιούλα Μιχαήλ, μουσικός.

Η διαδικασία  είναι ομαδική και ατομική ταυτόχρονα, δίνοντας  τη δυνατότητα, να ακολουθήσει ο καθένας, τον δικό του ρυθμό για να προσεγγίσει και να βιώσει την πράξη της αφήγησης. Η θεωρία λειτουργεί παράλληλα με την πράξη και συμπληρωματικά.Το περιεχόμενο και  η διάρκεια του προγράμματος διαμορφώθηκε  με τέτοιο τρόπο, ώστε  να μπορεί να το παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται συμμετέχοντας ενεργά.

Το προγράμματα  απευθύνονται: σε όσους αγαπούν τις ιστορίες και θέλουν  να ακούσουν, να μοιραστούν, να ανακαλύψουν τη δύναμη και τη σημασία του προφορικού λόγου ,    σε όσους ήδη ασχολούνται με την αφήγηση και θέλουν να εμβαθύνουν,    σε επαγγελματίες ή μελλοντικούς επαγγελματίες του χώρου της εκπαίδευσης, της ψυχικής υγείας,  του πολιτισμού ( των μουσείων,  του θεάτρου κ.α.),    των κοινωνικών  επιστημών.  όσους ασχολούνται με ομάδες (εμψυχωτές, team leaders, ), σε γονείς.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροNέα διαδικτυακά σεμινάρια : Εκπαίδευση στην Τέχνη της Αφήγησης 2021-2022
Επόμενο άρθρο26 & 27 Νοεμβρίου συναντιόμαστε στη 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης