Διαδικτυακά , διαδραστικά σεμινάρια 

Εκπαίδευση στην Τέχνη της Αφήγησης

Τα διαδικτυακά διαδραστικά σεμινάρια θα πραγματοποιήσουν ομάδα, εισηγητών με γνώση, εμπειρία και αγάπη  για την αφήγηση : η Δημητρέση Ροδάνθη αφηγήτρια,  παιδαγωγός, εικαστικός,  ιδρυτικό μέλος της Action Art, ο  Jean Porcherot, αφηγητής, ιδρυτής των festivals Nuit des Contes & Rencontres Contées, Loire/Γαλλία.

Η διαδικασία  είναι ομαδική και ατομική ταυτόχρονα, δίνοντας  τη δυνατότητα, να ακολουθήσει ο καθένας, τον δικό του ρυθμό για να προσεγγίσει και να βιώσει την πράξη της αφήγησης. Η θεωρία λειτουργεί παράλληλα με την πράξη και συμπληρωματικά. Το περιεχόμενο και  η διάρκεια του προγράμματος διαμορφώθηκε  με τέτοιο τρόπο, ώστε  να μπορεί να το παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται συμμετέχοντας ενεργά.

Το πρόγραμμα   απευθύνεται: σε όσους αγαπούν τις ιστορίες και θέλουν  να ακούσουν, να μοιραστούν, να ανακαλύψουν τη δύναμη και τη σημασία του προφορικού λόγου στη καθημερινή  ζωή,    σε όσους ενδιαφέρονται να γίνουν αφηγητές ή είναι ήδη αφηγητές  και θέλουν να εμβαθύνουν,    σε επαγγελματίες ή μελλοντικούς επαγγελματίες του χώρου της εκπαίδευσης, της ψυχικής υγείας,  του πολιτισμού ( των μουσείων,  του θεάτρου κ.α.),    των κοινωνικών  επιστημών, σε   όσους ασχολούνται με ομάδες (εμψυχωτές, team leaders, ), σε γονείς.

Θέματα εκπαίδευσης:

Αφήγηση, παραμύθι  αφηγητής . Διαφορετικά είδη προφορικού λόγου.

Τεχνικές αφήγησης (φωνή, στάση σώματος, χειρονομία, βλέμμα)

Από τον γραπτό στον προφορικό λόγο

Παραλλαγές για μια διαπολιτισμική προσέγγιση. Διαφορετικοί τύποι παραμυθιών(μαγικά, κλιμακωτά, ευτράπελα κλπ).  Η  δομή  και η λειτουργία τους.

Με την Ροδάνθη Δημητρέση, αφηγήτρια  και τον Jean Porcherot, αφηγητή. 

Διάρκεια & Ημερομηνίες :Οι συναντήσεις έχουν διάρκεια η κάθε μια δύο ώρες και πραγματοποιούνται   Τρίτη και Πέμπτη, 19:00-21:00 .

Πέμπτη 9/3, Τρίτη 14 /3, Πέμπτη 16/3,  Τρίτη 21/3,   Πέμπτη 23/3, Τρίτη 28/3, Πέμπτη 30/3, Τρίτη 4/4

 Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί Βεβαίωση Εκπαίδευσης

Κόστος : 65 ευρώ. Ειδική τιμή για ανέργους και φοιτητές.

Για την εγγραφή σας στο σεμινάριο, συμπληρώστε τη φόρμα  : https://forms.gle/Bn2trWZvADYm8UsRA

Για περισσότερες πληροφορίες : info@action-art.gr  και καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή 17:00-21:00 στο τηλέφωνο: 2310 266 857

 

Βιωματικά  Σεμινάρια Εκπαίδευση στην Τέχνη της Αφήγησης

Τα βιωματικά  σεμινάρια   λειτουργούν από το φθινόπωρο του 2022 και ολοκληρώνονται τον Ιούνιο του 2023

Η διαδικασία  είναι ομαδική και ατομική ταυτόχρονα, δίνοντας  τη δυνατότητα, να ακολουθήσει ο καθένας, τον δικό του ρυθμό για να προσεγγίσει και να βιώσει την πράξη της αφήγησης. Η θεωρία λειτουργεί παράλληλα με την πράξη και συμπληρωματικά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με  το πρόγραμμα του σεμιναρίου και την διαδικασία συμμετοχής  σας  : info@action-art.gr και καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή 17:00-21:00 στο τηλέφωνο: 2310 266 857

 

 

Προηγούμενο άρθρο19/2 Παράσταση αφήγησης με μουσική “Τα χωρατά τα άσεμνα”
Επόμενο άρθρο15/2 «Μαγικές Μάσκες των Μάγια » στην Παιδική Βιβλιοθήκη στο Βαφοπούλειο!