Μέχρι 12 Ιουνίου

ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Εικαστικοί ζωγραφίζουν παραμύθια !!
Δύο τέχνες συναντιούνται η ζωγραφική και η αφηγηματική τέχνη.
Την  Τρίτη 4 Ιουνίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Στρατου 2Α). στο πλαίσιο της Έκθεσης εικαστικών από τη Βόρεια Ελλάδα που οργάνωσε η Ένωση Εικαστικών Εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε από την Action Art με την εικαστικό και αφηγήτρια Ροδάνθη Δημητρέση performance αφήγησης και εργαστήρι για τους καλλιτέχνες. Αλληλεπίδραση, δημιουργία, ομαδικότητα, επικοινωνία ήταν τα χαρακτηριστικά της συνάντησης. ..Μια απολαυστική στιγμή με ιστορίες που ήρθαν από δρόμους μακρινούς για να συναντηθούμε και να τις δώσουμε μορφή έτσι όπως αποτυπώθηκαν στις καρδιές μας…

Η Έκθεση συνεχίζεται μέχρι της 12 Ιουνίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Στρατου 2Α).

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι: 10:00-13:00 &18:00 – 21:00 6-9 μ.μ Σάββατο 10:00-13:00 Κυριακή :κλειστά

 

10 Ιουνίου, 18:30-20:30,  στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου,( Νικάνορος 3 & Στ. Νούκα, .2310 324666)

11 Ιουνίου,18:30-20:00 , στο  Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο τηλ 2313318700   

12 Ιουνίου, 18:30-20:00, στην Action Art (Φιλικής Εταιρείας 33 τηλ 2310 266857)

 

«Κατασκευές και έργα με ανακυκλώσιμα υλικά, με τον τρόπο μεγάλων σύγχρονων ζωγράφων»

 

Γνωριμία με τα έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, που χρησιμοποίησαν ανακυκλώσιμα υλικά και αχρείαστα υλικά για να δημιουργήσουν σημαντικά έργα τέχνης.  Η σημασία της ανακύκλωσης για τον πλανήτη μας και την καθημερινή μας ζωή. Παίζοντας με τα ανακυκλώσιμα , τα αχρείαστα υλικά, τις υφές , τα χρώματα δημιουργούμε τα δικά μας έργα εμπνεόμενοι  από  τα έργα σημαντικών σύγχρονων  καλλιτεχνών . Μαζί μας θα είναι οι καλλιτέχνες και παιδαγωγοί της Αction Art.
Είσοδος ελεύθερη, με προεγγραφή.

Υλικά: χαρτόνια χρωματιστά Α4, μαρκαδόροι, λαδοπαστέλ, ψαλίδια, κόλλες, ανακυκλώσιμα και αχρείαστα υλικά.

 

18,19,20.21 Ιουνίου πάμε στο Άσυλο του Παιδιού.

Η Αction Art πάει στο Άσυλο του Παιδιού  με ιστορίες, παραμύθια και εικαστικά εργαστήρια . Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο κτήμα της Θέρμης , μέσα στη φύση  στο πλαίσιο του καλοκαιρινού προγράμματος του Ασύλου, από καλλιτέχνες, παιδαγωγούς και αφηγητές της  Αction Art .

 

21 Ιουνίου  στο Δείπνο της Άνοιξης  2019 ! η Action Art με δράσεις  στη γειτονιά της, στη Γειτονιά της Αλ. Σβώλου!

6:30-7:50 «Ανακυκλώνουμε  !!! Κατασκευές και έργα με ανακυκλώσιμα υλικά»                   Στο σχολείο της γειτονιάς , το 40ο Δημοτικό Σχολείο( Μανουσογιαννάκη 4).

Εικαστικό εργαστήριο με τους καλλιτέχνες και παιδαγωγούς της Αction Art. Παίζοντας με τα ανακυκλώσιμα , τα αχρείαστα υλικά, τις υφές , τα χρώματα δημιουργούμε τα δικά μας έργα εμπνεόμενοι από έργα τέχνης !

7:500-8:30 «Παραμύθια και ιστορίες να ακούσουμε να πούμε»                                                                               Στο σχολείο της γειτονιάς , το 40ο Δημοτικό Σχολείο( Μανουσογιαννάκη 4).

Η αφηγήτρια Ροδάνθη Δημητρέση (Action Art ), προσκαλεί μικρούς και μεγάλους παραμυθάδες να πούμε και να μοιραστούμε παραμύθια και ιστορίες με μάγισσες, δράκους, τρομακτικά πλάσματα, ατρόμητα παιδιά, γενναίους πολεμιστές, ιστορίες της πόλης και του χωριού, ιστορίες της καθημερινής ζωής.

Η Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου ,     Αction Art

 

«…και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα» ,

 

27 Ιουνίου 2019 , στις 11:00 π.μ, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου,( Νικάνορος 3 & Στ. Νούκα, .2310 324666)

Η  Χρυσάνθη Βουδούρη αφηγήτρια και  μέλος  της ομάδας του Εργαστηρίου Αφήγησης της Action Art www.action-art.gr ,θα αφηγηθεί λαϊκά παραμύθια απ΄ όλο τον κόσμο με νέο ρεπερτόριο Στόχος του προγράμματος είναι η επικοινωνία και  η αλληλεπίδραση  μέσω της αφήγησης  ώστε να  ζωντανέψουν μοναδικοί κόσμοι στη φαντασία και το συναίσθημα.

Σας περιμένουμε!

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλ 2310 266857, στο email: info@action-art.gr , στο site:  www.action-art.gr  στο fb:  Αction Art

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο“Ιστορίες γυναικών. 9 αφηγητές αφηγούνται” στο Αρχαιολογικό Μουσείο
Επόμενο άρθροΕικαστικοί ζωγραφίζουν παραμύθια ! Στην Έκθεση Εικαστικών Εκπαιδευτικών στο Γαλλικό Ινστιτούτο