«Παραμύθι , αφήγηση – τέχνη της σχέσης»
Παιδαγωγική της γλώσσας, μετάδοση οικουμενικών αξιών, διαπολιτισμική επικοινωνία

Έρχεται το διαπολιτισμικό Φεστιβάλ «Μάης των Παραμυθιών » 18 Μαΐου – 4 Ιουνίου 2022 με παραστάσεις, εργαστήρια και το σεμινάριο: Σάββατο 4 Ioυνίου,

Η Action Art για ενδέκατη χρονιά έχει τη χαρά να οργανώσει για την πόλη μας, το Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ «Μάης των Παραμυθιών, Μέρες Παραμυθιών». Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο με τη Ροδάνθη Δημητρέση αφηγήτρια, εικαστικό, εκπαιδευτικό, ιδρυτικό μέλος της Action Art και με τη διαδικτυακή παρουσία του J. Porcherot, αφηγητή και ιδρυτή των Φεστιβάλ Nuit des Contes & Rencontres Contees/ Loire ,Γαλλία.

Χώρος διεξαγωγής σεμιναρίου : Γαλλικό Ινστιτούτο (Λ. Στρατού 2Α)

Διάρκεια του σεμιναρίου : 8 ώρες

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλές και διαφορετικές αφηγήσεις , πολύγλωσσες και δίγλωσσες σε διαφορετικούς χώρους και διαφορετικό κοινό, αποκτώντας τη διαδραστική εμπειρία της πράξης της αφήγησης.

Το σεμινάριο στοχεύει:
1. στη μύηση, στην εμβάθυνση στις τεχνικές της προφορικής αφήγησης: α)από το γραπτό στον προφορικό λόγο, β) φωνή, σώμα (βλέμμα, κίνηση, χειρονομία) γ) από το χώρο της φαντασίας και της μνήμης στο λόγο.
2. στην αξιοποίηση του παραμυθιού και της αφήγησης: παιδαγωγικά, για την ανάπτυξη του αυτοσεβασμού, του σεβασμού στην ετερότητα, τη δημιουργική συνύπαρξη- ψυχαγωγικά, :-για τη διαδικασία της μάθησης και της διδασκαλίας,- για την εκπαίδευση των συμμετεχόντων για αφήγηση σε διαφορετικό ηλικιακό κοινό.
3.στη διαμόρφωση προσωπικού ρεπερτορίου παραμυθιών , με παραλλαγές πολυπολιτισμικές και πολύγλωσσες, για διαφορετικές ηλικίες. Συλλογή , ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών, μέσω των παραμυθιών διαφορετικών πολιτισμών. Αναγνώριση και κατανόηση των θεμελιωδών ομοιοτήτων και βασικών διαφορών ανάμεσα στους σύγχρονους πολιτισμούς.

Το σεμινάριο απευθύνεται: σε αφηγητές, εκπαιδευτικούς α΄Βαθμιας, β΄βάθμιας, νηπιαγωγείων, ΙΕΚ, Σχολείων β΄Ευκαιρίας, Ειδικοτήτων και ιδιαίτερα ξένων γλωσσών, σε επαγγελματίες του πολιτισμού, κοινωνικών επιστημών που ασχολούνται με ομάδες και σε γονείς.

Κόστος συμμετοχής: 50ευρώ. Eιδική τιμή για άνεργους και φοιτητές.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Διάρκεια σεμιναρίου : 8 ώρες.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων για το σεμινάριο είναι περιορισμένος και για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στη φόρμα εγγραφής : https://forms.gle/JzjhsnpsQnP5WXR79

Για περισσότερες πληροφορίες : info@action-art.gr και καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή 17:00-21:00 στο τηλέφωνο: 2310 266 857