Τα νέα μας…
27,28 Μαΐου, Συνέδριο «Συμμετοχικά μονοπάτια μάθησης,  πολιτική για τη νεολαία και γλώσσες αξιολόγησης»/ Conference“Participatory learning pathways, youth policy, and languages of evaluation”
Η Αction Art συμμετέχει στο συνέδριο με την εισήγηση: Πολιτιστική και πολύγλωσση πολυμορφία .Τα παραμύθια του Κόσμου κτίζουν σχέσεις.

 

Το συνέδριο εστιάζει στα   συμμετοχικά μονοπάτια μάθησης ,που εμφανίζονται στις  κοινωνικές διαπολιτισμικές εκδηλώσεις όπου οι νέοι έπαιρναν μέρος. Οι κοινωνικοπολιτιστικές εκδηλώσεις θεωρούνται ως πιθανοί μη τυπικοί και άτυποι μαθησιακοί χώροι και μονοπάτια που παρέχουν διαπολιτισμικές και διαγενεακές ευκαιρίες για συνομιλία, κριτική σκέψη και καλλιέργεια   δεξιοτήτων, οι οποίες είναι απαραίτητες για μια βιώσιμη και ανθεκτική ζωή.Επιπλέον, η συζήτηση για την ανάπτυξη εργαλείων αναγνώρισης και διαφόρων πρακτικών ή «γλωσσών» αξιολόγησης των μαθησιακών αποτελεσμάτων αυτών των εκδηλώσεων είναι εξίσου σημαντική. Επίσης βασικό τομέα του συνεδρίου αποτελούν οι προτάσεις που σχετίζονται με τη βελτίωση και τον εμπλουτισμό της πολιτικής για τη νεολαίο οι οποίες βασίζοντααι στην ήδη  υπάρχουσα ερευνητική εμπειρία σχετικά με τη μάθηση σε κοινωνικο-πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.
Αναλυτικά το πρόγραμμα και τους συνδέσμους για την παρακολούθηση μπορείτε να τα βρείτε στον σύνδεσμο http://slyms.uth.gr/el/conf1-gr/
Το συνέδριο οργανώνει το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα SLYMS ERASMUS+ YOUTH (Sociocultural Learning for Youth in Mobile Societies- Κοινωνικοπολιτισμική Μάθια ηση για τους Νέους σε Κοινωνίες με Κινητικότητα)
25, 27 Μαΐου, 3,5 Ιουνίου αφηγήσεις παραμυθιών από όλο τον κόσμο στα γαλλικά και σε δύο γλώσσες -ελληνικά, γαλλικά-ταυτόχρονα  με την αφηγήτρια  Ροδάνθη Δημητρέση , στο σχολείο του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, δια ζώσης!
Έχουμε τη χαρά μετά από πολύ καιρό  να μοιραζόμαστε και πάλι στιγμές και εμπειρίες που χαρίζουν οι συναντήσεις που γίνονται «μαζί» και  «από κοντά», με αφορμή το διαδραστικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με παραμύθια  για τους μαθητές του σχολείου του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
27 Μαΐου, 2 Ιουνίου
«Πολύχρωμα Πουλιά της Άνοιξης με τον τρόπο του Miró»
Στις 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό εικαστικό εργαστήριο με τη συμμετοχή γονέων και παιδιών. Ένα εργαστήρι ζωντανό, διαδραστικό, εξαιρετικά δημιουργικό!
Η μεγάλη σας ανταπόκριση, μας γεμίζει χαρά και διάθεση να το επαναλάβουμε στις
27 Μαϊου και 2 Ιουνίου !
18:30-20:00 διαδικτυακά και live!
Ένα Ζωντανό Διαδικτυακό Εικαστικό Εργαστήρι, με τους καλλιτέχνες, παιδαγωγούς και εθελοντές της ΑCTION ART www.action-art.gr
Συνδιοργάνωση: Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο & Action Art

Υλικά: 2 χαρτόνια κανσόν λευκά Α4 ή 2 φύλλα λευκά από μπλοκ ακουαρέλαςμαρκαδόροι, λαδοπαστέλ, ξυλομπογιές, ψαλίδι, κόλλαχρωματιστά χαρτόνια κανσόν Α4

Το εργαστήρι είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom.

Για συμμετοχή/εγγραφή συνδεθείτε στο link: https://forms.gle/DcnRZofUG3FQMR27A

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο τηλ. 2313 318689 & www.action-art.gr
Μετά την εγγραφή θα σας σταλεί ο σύνδεσμος για τη συμμετοχή σας.
Προηγούμενο άρθρο27,28 Μαΐου. Συνέδριο «Συμμετοχικά μονοπάτια μάθησης, πολιτική για τη νεολαία και γλώσσες αξιολόγησης»
Επόμενο άρθρο12 Ιουνίου. Το διαπολιτισμικό ταξίδι της Κοκκινοσκουφίτσας στην 9η Ψηφιακή Γιορτή Πολυγλωσσίας