ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Action Art για όγδοη συνεχή χρονιά  έχει τη χαρά να οργανώσει για την πόλη μας, τον   «Μάη των Παραμυθιών, Μέρες Παραμυθιών ». Πρόκειται για ένα  πολυσχιδές πρόγραμμα που διαρκεί από τις 11-29 Μαΐου. Για το 2019 οργανώνει σεμινάρια στο Γαλλικό Ινστιτούτο,  συνδιοργανώνει με το Αρχαιολογικό Μουσείο παράσταση αφήγησης, συμμετέχει στο 6ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Elephantastico του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο 7ο Φεστιβάλ Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με πολυγλωσσικές αφηγήσεις  και πολυγλωσσικό εργαστήριο, οργανώνει αφηγήσεις στο Γαλλικό Ινστιτούτο, σε σχολεία για παιδιά, γονείς και τη γειτονιά.

Τις αφηγήσεις, τα σεμινάρια  και τα εργαστήρια πραγματοποιούν καταξιωμένοι αφηγητές,  επιμορφωτές ,  φυσικοί αφηγητές, φορείς  της πόλης και του εξωτερικού.

Ο  «Μάης των Παραμυθιών» εμπνέεται από την πολυχρωμία, την πολυγλωσσία της πόλης,  την επικοινωνία των ανθρώπων και  «κινείται»  σε διάφορα σημεία μέσα στην  πόλη όπως οι άνθρωποι. Προσκαλεί  παιδιά, εφήβους, γονείς, ενήλικες, λάτρεις των παραμυθιών στο Αρχαιολογικό  Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο Δημαρχείο της πόλης, στο Θερμαϊκό εν πλω, σε σχολεία σε  μια συνάντηση με την πόλη και τους ανθρώπους διαφορετική, μέσα από το λόγο, την ανταλλαγή ιδεών, την επικοινωνία. Μια συνάντηση μέσα από τις ιστορίες, τα παραμύθια, τους μύθους, τους θρύλους  που ξέρουν να  ιστορούν τις επιθυμίες,  τα ταξίδια, τα όνειρα,  τους φόβους, την αγάπη, την πορεία σε  δύσβατα μονοπάτια, την υπέρβαση, που ξέρουν να υφαίνουν σχέσεις με το δικό  τους μοναδικό τρόπο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Μια βραδιά νυκτερινής αφήγησης τρεισήμισι ωρών σε συνδιοργάνωση του  Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης  και της Action Art, με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Νύχτας  Mουσείων. Ιστορίες γυναικών, μυθικών, θνητών. Εννέα  καλεσμένοι αφηγητές, ο Jean Porcherot από τη Γαλλία, οι Λίλη Λαμπρέλλη, Ροδάνθη Δημητρέση, Χρυσάνθη Βουδούρη, Κατερίνα Κλεάρχου, Ναντίνα Κυριαζή, Τσατσαρώνη Στέλλα, Κατερίνα Παπαγεωργίου και Ελευθερία Συρμαλόγλου θα αφηγηθούν ιστορίες για τη γυναίκα , τη δύναμη της θέλησης , το γινάτι , τη θυσία , την πονηριά , τη μαγεία της…

Παραμύθια εν πλώ. Βόλτα στο Θερμαϊκό με το καραβάκι Κλειώ και μύθους του νερού των δασών και των θεών που θα ιστορήσει η Ροδάνθη Δημητρέση  με τη συνοδεία των μουσικών Γιούλας Μιχαήλ και Ανθής Κύρκου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο το 6ου Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ Elephantastico.

Πολυγλωσσικό εργαστήριο στην 7η  Γιορτή Πολυγλωσσίας . Πέντε νέοι άνθρωποι από τη Μολδαβία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ουγγαρία αφηγούνται ιστορίες για τα έθιμα της Άνοιξης.

Πολυγλωσσικές αφηγήσεις από έξι  φυσικούς αφηγητές από έξι χώρες: Γαλλία, Ρωσία,  Αρμενία, Ιταλία, Αλβανία, Τουρκία στην  7η  Γιορτή Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο Γαλλικό Ινστιτούτο,  στο Κοπερτί, στο 37ο και 30ο Δημ. Σχολείο Θεσσαλονίκης, το 4ο Δημ. Σχολείο Συκεών, στο 3ο Δημ. Σχολείο Σταυρούπολης,  για παιδιά, γονείς και  τη γειτονιά.

Σεμινάρια για την Εκπαίδευση στην Αφήγηση , και την αξιοποίηση του παραμυθιού, στη διδασκαλία και εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας.                                                                      Πληροφορίες, εγγραφές: τηλ: 2310266857

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα “Μάης των Παραμυθιών”
Επόμενο άρθρο11 Μαΐου, “Παραμύθι εν πλω” στο 6ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Elephantástico