Κυριακή 12 Μαΐου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σας περιμένουμε!!!

 

«Μύθοι του Νερού, των Δασών και των Θεών»
Η αφηγήτρια Ροδάνθη Δημητρέση και οι μουσικοί Γιούλα Μιχαήλ, Ανθή Κύρκου θα συμπράξουν για να ιστορήσουν τις περιπέτειες του Μεγάλου Θεού Καδμίλου-Ερμή , το μύθο της γέννησης του κόσμου , του Έρωτα και της ψυχής , πλαισιωμένους από ελεύθερους μουσικούς αυτοσχεδιασμούς.

Είσοδος ελεύθερη για ενήλικες, γονείς και παιδιά 6 χρονών και άνω

Την εκδήλωση συνδιοργανώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και η Action Art.www.action-art.gr στο πλαίσιο του 6ου Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ Ελεφαντάστικο του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ «Μάης των Παραμυθιών»

www.thessaloniki.gr ,
Το πρόγραμμα του Elephantastico 10,11,12/5: https://thessaloniki.gr/european_kids_festival_elephantastico_2019/

CV
Η Ροδάνθη Δημητρέση,
είναι αφηγήτρια, εικαστικός, παιδαγωγός. Εδώ και 23 χρόνια, από το 1995 όπου και εκπαιδεύτηκε στη Γαλλία δίπλα στο Jean Porcherot αφηγητή εμπνευστή και ιδρυτή των festivals des Contes, μελετά και εμβαθύνει στο χώρο της Παγκόσμιας Προφορικής Παράδοσης του παραμυθιού, εμπλουτίζοντας συνέχεια το πρόγραμμα της αφήγησής της και επιμορφώνοντας νέους αφηγητές. Ιδρυτικό μέλος της Αction Art & του Εργαστηρίου Αφηγητών. Πραγματοποιεί πολυγλωσσικές αφηγήσεις και διαπολιτισμικά εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία, μουσεία, φορείς. Δουλεύει με ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Αφηγείται στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Συμμετέχει ως εισηγήτρια και performer, σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πραγματοποιεί το φεστιβάλ «Μάης των Παραμυθιών», αφιερώματα και παραστάσεις στο Φεστιβάλ Ελεφαντάστικο & στα «Καβείρια» του Δήμου Σαμοθράκης, αναλαμβάνοντας την οργάνωση και την καλλιτεχνική επιμέλεια καθώς και την επιμέλεια έκδοσης συλλογών παραμυθιών. Συνεργάζεται με φορείς της Ελλάδας, του εξωτερικού και με καταξιωμένους αφηγητές, καλλιτέχνες, εισηγητές για την υλοποίηση των προγραμμάτων.

Η Γιούλα Μιχαήλ,
έχει σπουδάσει τζαζ και κλασσικό τραγούδι (δίπλωμα) και έχει ειδικευθεί στον φωνητικό αυτοσχεδιασμό. Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες και εχει συνεργαστεί με πολλούς επιφανείς μουσικούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει ηχογραφήσει το cd Synomilia για φωνή, τρομπέτα και ηλεκτρονικά που κυκλοφορεί από την εταιρεία Defkaz και το CD “‘Eργα Eλλήνων Συνθετών” της “Oρχήστρας Nυκτών Oργάνων Δήμου Πάτρας”. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις στη Επίδαυρο κ.α (μουσική διδασκαλία, μουσικός). Επίσης έχει σπουδάσει μουσικοπαιδαγωγική στο Παρίσι εξερευνώντας τις μοντέρνες μεθόδους της εποχής (methode Martenot, approche electroacoustique κ.α). . Έχει γράψει τα μουσικοεκπαιδευτικά βιβλία «Πινακωτή πινακωτή και στα παιχνίδια μουσική» εκδόσεις Σπουδή και «Φωνητικά παιχνίδια, από την ομιλία στο τραγούδι» εκδόσεις Διάπλαση. Επίσης έχει γράψει τα μουσικά παραμύθια «Η μεγάλη βόλτα του κύριου Πετράν» και «Τιριμπιμπίμ, ο ιππότης των χρωμάτων» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διάπλαση.

Η Ανθή Κύρκου,
γεννήθηκε στα Ιωάννινα και από το 2004 ζει στη Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε πιάνο (Δίπλωμα Πιάνου), θεωρητικά (Πτυχίο Αρμονίας) και σύγχρονο τραγούδι.
Είναι μέλος των «Super Stereo» και του γυναικείου πολυφωνικού σχήματος «Διώνη».
Στο παρελθόν, είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς (Γιούλα Μιχαήλ, Duo Krousma, Γιάννης Αγγελάκας, Πέτρος Μάλαμας, Άκης Μπαρούτας κ.ά.) και συμμετείχε σε διαφόρων ειδών μουσικά δρώμενα και καλλιτεχνικά πρότζεκτ, όπως οι παραστάσεις «ο Γαργαληστής», «ο Αγησίλαγος» και «η Θυμωμένη Μπετονιέρα» του Δημήτρη Μπασλάμ, η παράσταση «Καντάν 2» της ομάδας παραστατικών τεχνών Α4Μ,
το συλλογικό έργο «Ματριόσκα» (διηγήματα, φωτογραφίες, μουσική) του Ελ Ρόι
(που κυκλοφόρησε σε βιβλίο και cd από τις Βορειοδυτικές Εκδόσεις και την Antelma Music), κ.ά.
Το 2012, παρουσίασε ένα σόλο project με τίτλο «7 τραγούδια θα σας πω». Ένα μουσικό κολλάζ, γεμάτο παραλληλισμούς και συσχετισμούς, βασισμένο σε διάσημα μουσικά θέματα, εκτελεσμένο με παιδικά μουσικά όργανα και παιχνίδια (https://soundcloud.com/anthie-kirkou/sets/7-tragoudia-tha-sas-po-1).
Τον Νοέμβριο του 2018, κυκλοφόρησε τον πρώτο της προσωπικό δίσκο, με τίτλο «Καληνύχτα Φεγγαράκι». Μία ανεξάρτητη παραγωγή που αποτελείται από δεκατρία ποπ τραγούδια, με στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής, ψυχεδελική διάθεση, avant garde χροιά, στίχους γεμάτους χιούμορ, συνειρμούς και τοπία. Διατίθεται ψηφιακά και -φυσικά, σε cd.

_links
Facebook https://www.facebook.com/AnthieKirkou/
Bandcamp https://anthiekirkou.bandcamp.com
Youtube https://www.youtube.com/channel/UCJXVUOp_NwFXTGIEpelbW4Q
Soundcloud https://soundcloud.com/anthie-kirkou
Spotify https://open.spotify.com/album/79dfm9pmu5n3eOladUJVIm

_email
anthie.kk@gmail.com