“Παραμύθια, οι γέφυρες που μας ενώνουν”

Η Action Art γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης  σε συνεργασία με το Bαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο!

19 Μαρτίου στις 9:00π.μ. για μαθητές σχολείων

20 Μαρτίου στις 18:30 η Κεντρική εκδήλωση

3 Αφηγήτριες από την Ελλάδα,  την Αρμενία, τη  Ρωσία αφηγούνται:                    Ροδάνθη Δημητρέση, Cristina Hakobian, Cocherga Ξένια.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης είναι μια αφορμή να συνδεθούμε με την καρδιά μας, τη συλλογική μνήμη, την ιστορία της ανθρωπότητας, τη σοφία της ανθρώπινης ύπαρξης, επικοινωνώντας με τον αρχαιότερο τρόπο επικοινωνίας, την αφήγηση, τα παραμύθια που ενώνουν ανθρώπους και πολιτισμούς ανά τους αιώνες.

Ημέρες γιορτής για μικρούς και μεγάλους.

Ημέρες γιορτής για μικρούς και μεγάλους.

Σας περιμένουμε στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στις 18:30!

Eίσοδος ελεύθερη με προεγγραφή στο 231 331 8700

 

Ιστορική αναδρομή

Η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης έχει τις ρίζες της σε μια εθνική ημέρα αφήγησης που δημιουργήθηκε στη Σουηδία, γύρω στο 1991-1992. Τα επόμενα χρόνια η προσπάθεια ήταν υποτονική  , αλλά λάτρεις της αφηγήσεις συνέχιζαν να συγκεντρώνονται και να  αφηγούνται. Το 1997 , στο Περθ της  Δυτικής Αυστραλίας οργανώθηκε ο εορτασμός που είχε διάρκεια πέντε εβδομάδες και η 20η Μαρτίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης.

Το σκανδιναβικό δίκτυο Ratatatosk γύρω στο 2001  άρχισε διαδικτυακές αφηγήσεις . Τελικά το 2003  εξαπλώθηκε από τη Σουηδία στη Νορβηγία, τη Δανία, τη Φινλανδία και την Εσθονία  . Η ιδέα εξαπλώθηκε γρήγορα στον Καναδά και σε άλλες χώρες, στη Νότια  Αμερική και σταδιακά σε όλες τις ηπείρους . Σήμερα, η εκδήλωση είναι διεθνώς γνωστή ως Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης.

 

Προηγούμενο άρθρο21 Μαρτίου Παράσταση Αφήγησης στη Δημοτική Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα για την οικογένεια “ΜΑΖΙ, Δημιουργούμε μοναδικές στιγμές!”