Για όγδοη  συνεχή χρονιά, Το Εργαστήριο Αφήγησης & Έκφρασης κατά τη διάρκεια  του Οκτωβρίου,  υποδέχεται τα νέα μέλη.

Συνάντηση Τρίτη  ώρα:20:00

Διάρκεια: Τρίμηνοι κύκλοι, 2 ώρες /εβδομάδα

Ένας χώρος αφιερωμένος στο άκουσμα παραμυθιών, την ανταλλαγή ιστοριών, πληροφοριών, εμπειριών.

  • Το πρόγραμμα του με τη μορφή τρίμηνων κύκλων αποσκοπεί στην εμβάθυνση στην Τέχνη της Αφήγησης και στα οφέλη αυτής της διαδικασίας. 
  • Κατά τη διάρκεια της χρονιάς είναι ανοιχτό για να δεχτεί νέες προσελεύσεις, καθώς η διαδικασία  ομαδική και ατομική ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα, να ακολουθήσει ο καθένας, το δικό του ρυθμό για να προσεγγίσει και να βιώσει την πράξη της αφήγησης με στόχο να αξιοποιήσει το παραμύθι ως εργαλείο ή να αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια ως αφηγητής.
  • Όσοι το επιθυμούν να αφηγηθούν έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε οργανωμένες αφηγήσεις το δεύτερο τρίμηνο και το Μάϊο σε βραδιά αφήγησης της ομάδας.

Το εργαστήριο απευθύνεται, σε  όσους αγαπούν τα παραμύθια, σε επαγγελματίες του χώρου του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της ψυχικής υγείας.

Η ώρα και μέρα, είναι δυνατόν να τροποποιηθούν μετά από συνεννόηση.

Κόστος 40 ευρώ/μήνα /10% έκπτωση  συμμετοχή σε 2 εργαστήρια
Εγγραφή  για το έτος 5   ευρώ 
Ειδική τιμή για ανέργους και  φοιτητές.   
Στην περίπτωση ακύρωσης μετά την έναρξη  ή απουσίας από τον ενδιαφερόμενο  κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, καταβάλλεται  η αποπληρωμή ή η οικονομική συμμετοχή.

Το πρόγραμμα

Το Εργαστήριο Αφήγησης & Έκφρασης, ένας χώρος αφιερωμένος στο άκουσμα παραμυθιών, την ανταλλαγή ιστοριών, πληροφοριών, εμπειριών.
Η Ροδάνθη Δημητρέση, για όγδοη συνεχή χρονιά κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, υποδέχεται τα νέα μέλη.

Ελάτε λοιπόν, να ακούσουμε, να πούμε παραμύθια. Ελάτε να τα γνωρίσουμε και να τα αφήσουμε να μας αποκαλυφθούν.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, κατά τη διάρκεια της χρονιάς  θα εξερευνήσουμε ερωτήματα και θέματα γύρω από το παραμύθι και την πράξη  αφήγηση όπως:
• Τι είναι παραμύθι. Είναι «μαγικό»; Γιατί ο συμβολικός του λόγος δρα θεραπευτικά, λυτρωτικά. Τι είναι αυτό που μας ωθεί να λέμε ιστορίες. Γιατί λέμε παραμύθια.
• Ποιος ο ρόλος της φωνής στην αφήγηση η σημασία του ρυθμού και της μουσικής του λόγου ,της έκφρασης, της στάσης του σώματος, «της κίνησης».
• Από το γραπτό στον προφορικό λόγο, διαμόρφωση , δημιουργία προσωπικού προγράμματος αφήγησης(ρεπερτόριο)
• Η επαφή με το κοινό, τρόποι για υποστήριξη της αφήγησης μπροστά σε ένα κοινό ομοιογενές ή ετερόκλητο ηλικιακά , προέλευσης πολιτιστικής, γλώσσας,
• Προετοιμασία για αφήγηση μπροστά σε κοινό που οργανώνουμε για όσους από την ομάδα το επιθυμούν.

Η δήλωση συμμετοχής  μας γνωστοποιεί το ενδιαφέρον σας,  δίχως να σας επιβαρύνει οικονομικά  και δίνει  προτεραιότητα στη συμμετοχή σας, η οποία τηρείται καθώς είναι περιορισμένος ο αριθμός των συμμετοχών. 

Δήλωση Συμμετοχής

Προηγούμενο άρθρο21-24 Σεπτεμβρίου 2018. The Garden:All the Fearful & Joyful Things Joining One to the Other,
Επόμενο άρθρο18 & 19 Οκτωβρίου 2018. «Πνοές Ανέμων»