Διαδικτυακά , διαδραστικά σεμινάρια 

Εκπαίδευση στην Τέχνη της Αφήγησης

Τα διαδικτυακά διαδραστικά σεμινάρια θα πραγματοποιήσουν ομάδα, εισηγητών με γνώση, εμπειρία και αγάπη  για την αφήγηση : η Δημητρέση Ροδάνθη αφηγήτρια,  παιδαγωγός, εικαστικός,  ιδρυτικό μέλος της Action Art, ο  Jean Porcherot, αφηγητής, ιδρυτής των festivals Nuit des Contes & Rencontres Contées, Loire/Γαλλία,  η Ludwine Deblon αφηγήτρια, ιδρυτικό μέλος του οργανισμού De Capes de Μοts  /Bruxelles..

Η διαδικασία  είναι ομαδική και ατομική ταυτόχρονα, δίνοντας  τη δυνατότητα, να ακολουθήσει ο καθένας, τον δικό του ρυθμό για να προσεγγίσει και να βιώσει την πράξη της αφήγησης. Η θεωρία λειτουργεί παράλληλα με την πράξη και συμπληρωματικά. Το περιεχόμενο και  η διάρκεια του προγράμματος διαμορφώθηκε  με τέτοιο τρόπο, ώστε  να μπορεί να το παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται συμμετέχοντας ενεργά.

Το πρόγραμμα   απευθύνεται: σε όσους αγαπούν τις ιστορίες και θέλουν  να ακούσουν, να μοιραστούν, να ανακαλύψουν τη δύναμη και τη σημασία του προφορικού λόγου,    σε όσους ήδη ασχολούνται με την αφήγηση και θέλουν να εμβαθύνουν,    σε επαγγελματίες ή μελλοντικούς επαγγελματίες του χώρου της εκπαίδευσης, της ψυχικής υγείας,  του πολιτισμού ( των μουσείων,  του θεάτρου κ.α.),    των κοινωνικών  επιστημών.  όσους ασχολούνται με ομάδες (εμψυχωτές, team leaders, ), σε γονείς.

Θέματα και εισηγητές:

Αφήγηση, παραμύθι  αφηγητής . Διαφορετικά είδη προφορικού λόγου.

Τεχνικές αφήγησης (φωνή, στάση σώματος, χειρονομία, βλέμμα)

Από τον γραπτό στον προφορικό λόγο

Με τη  Ροδάνθη Δημητρέση (αφηγήτρια, εικαστικός, παιδαγωγός)

Παραλλαγές για μια διαπολιτισμική προσέγγιση. Διαφορετικοί τύποι παραμυθιών(μαγικά, κλιμακωτά, ευτράπελα κλπ).  Η  δομή  και η λειτουργία τους.

Με τον Jean Porcherot (αφηγητής)

Προφορικότητα (ιστορίες, θρύλοι, μύθοι …)  : πώς οι ιστορίες διαμορφώνουν τα τοπία 

Με την Ludwine Deblon(αφηγήτρια)

Διάρκεια & Ημερομηνίες :Οι συναντήσεις έχουν διάρκεια η κάθε μια δύο ώρες και πραγματοποιούνται  κάθε Τρίτη και Παρασκευή, 19:00-21:00 .

Τρίτη 1/3, Παρασκευή 4/3,  Τρίτη 8/3, Παρασκευή 11/3, Τρίτη 15/3, Παρασκευή 18/3, Τρίτη 22/3 και Τρίτη 29/3.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Κόστος : 65 ευρώ

Ειδική τιμή για ανέργους και φοιτητές.

Για την εγγραφή σας στο σεμινάριο, συμπληρώστε τη φόρμα  : https://forms.gle/FDvwwZWtkb58nKkw7

Για περισσότερες πληροφορίες : info@action-art.gr και καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή 17:00-21:00 στο τηλέφωνο: 2310 266 857

Βιωματικά εργαστήρια δια ζώσης για την αφήγηση πατήστε εδώ

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA