Νέα διαδικτυακά, διαδραστικά, σεμινάρια Εκπαίδευση στην Τέχνη της Αφήγησης.

Τα διαδικτυακά διαδραστικά σεμινάρια θα πραγματοποιήσουν ομάδα, εισηγητών με γνώση, εμπειρία και αγάπη  για την αφήγηση : η Δημητρέση Ροδάνθη αφηγήτρια,  παιδαγωγός, εικαστικός,  ιδρυτικό μέλος της Action Art, ο  Jean Porcherot, αφηγητής, ιδρυτής των festivals Nuit des Contes & Rencontres Contées, Loire/Γαλλία και η  Ludwine Deblon αφηγήτρια ιδρυτικό μέλος του οργανισμού De Capes de Μοts  /Bruxelles.

Η διαδικασία  είναι ομαδική και ατομική ταυτόχρονα, δίνοντας  τη δυνατότητα, να ακολουθήσει ο καθένας, τον δικό του ρυθμό για να προσεγγίσει και να βιώσει την πράξη της αφήγησης. Η θεωρία λειτουργεί παράλληλα με την πράξη και συμπληρωματικά. Το περιεχόμενο και  η διάρκεια του προγράμματος διαμορφώθηκε  με τέτοιο τρόπο, ώστε  να μπορεί να το παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται συμμετέχοντας ενεργά.

Το πρόγραμμα   απευθύνεται: σε όσους αγαπούν τις ιστορίες και θέλουν  να ακούσουν, να μοιραστούν, να ανακαλύψουν τη δύναμη και τη σημασία του προφορικού λόγου στη καθημερινή  ζωή,    σε όσους ενδιαφέρονται να γίνουν αφηγητές ή είναι ήδη αφηγητές  και θέλουν να εμβαθύνουν,    σε επαγγελματίες ή μελλοντικούς επαγγελματίες του χώρου της εκπαίδευσης, της ψυχικής υγείας,  του πολιτισμού ( των μουσείων,  του θεάτρου κ.α.),    των κοινωνικών  επιστημών, σε   όσους ασχολούνται με ομάδες (εμψυχωτές, team leaders, ), σε γονείς.

Θέματα εκπαίδευσης:

Αφήγηση, παραμύθι  αφηγητής . Διαφορετικά είδη προφορικού λόγου.

Τεχνικές αφήγησης (φωνή, στάση σώματος, χειρονομία, βλέμμα)

Από τον γραπτό στον προφορικό λόγο

Παραλλαγές για μια διαπολιτισμική προσέγγιση. Διαφορετικοί τύποι παραμυθιών(μαγικά, κλιμακωτά, ευτράπελα κλπ).  Η  δομή  και η λειτουργία τους.

 Η φύση αφηγείται. Προφορικότητα (ιστορίες, θρύλοι, μύθοι ). Η σύνδεση με τη φύση.

Με την Ροδάνθη Δημητρέση, αφηγήτρια και τον Jean Porcherot, αφηγητή 

Διάρκεια & Ημερομηνίες :Οι συναντήσεις έχουν διάρκεια η κάθε μια δύο ώρες και πραγματοποιούνται   Τρίτη και Πέμπτη, 19:00-21:00 .

Τρίτη 14/11,  Παρασκευή 17/11, Τρίτη 21/11, Παρασκευή 24/11,  Τρίτη 28/11, Παρασκευή 1/12, Τρίτη 5/12, Παρασκευή 8/12

 Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί Βεβαίωση Εκπαίδευσης

Κόστος : 70 ευρώ. Ειδική τιμή για ανέργους και φοιτητές.

Για την εγγραφή σας στο σεμινάριο, συμπληρώστε τη φόρμα  : https://forms.gle/GBrGM77Yr5c9Z5UA6

Για περισσότερες πληροφορίες : info@action-art.gr  και καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή 17:00-21:00 στο τηλέφωνο: 2310 266 857

OLYMPUS DIGITAL CAMERA