18,19 Μαΐου. Σεμινάριο «Τα διαφορετικά πρόσωπα της γυναίκας στα παραμύθια».

18,19,21 Μαΐου. Αφηγήσεις σε διαφορετικούς χώρους και κοινό
Oι αφηγήσεις θα πραγματοποιηθούν από αφηγητές σε διαφορετικούς χώρους, σε διαφορετικό ηλικιακό κοινό και είναι οργανωμένες στο πλαίσιο  του Φεστιβάλ και της εκπαίδευσης των συμμετεχόντων στα σεμινάρια.

21 Μαΐου, Σεμινάριο για τους καθηγητές  της γαλλικής γλώσσας  & γαλλόφωνους.      «Το παραμύθι, μια τέχνη που διαμορφώνει σχέσεις: Διδασκαλία και εκμάθηση της Γαλλικής γλώσσας μέσα από το παραμύθι».                                                                      « Le conte, un art de la relation : Pédagogie de la langue par le conte.

Αναλυτικά:

18-21  Μαΐου. Εκπαίδευση στην  Αφήγηση:

  • 18,19 Μαΐου. Σεμινάριο με θέμα,«Τα διαφορετικά πρόσωπα της γυναίκας στα παραμύθια».
  • 18,19,21 Μαΐου. Αφηγήσεις σε διαφορετικούς χώρους και κοινό                            Στο πλαίσιο της γιορτής “Μάης  των Παραμυθιών, Μέρες Παραμυθιών” που οργανώνει η  Action Art  για όγδοη  συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί , το σεμινάριο  για την Εκπαίδευση στην Αφήγηση Παραμυθιών,  σε συνεργασία  με τον  J. Porcherot,  αφηγητή και ιδρυτή του Φεστιβάλ  Nuit des Contes & Rencontres Contees/  Loire ,στη Γαλλία, τη Ροδάνθη Δημητρέση , αφηγήτρια, εικαστικό και με τη συμμετοχή της Αίγλης Μπρούσκου, ανθρωπολόγο, ειδική ερευνήτρια του ελληνικού λαϊκού παραμυθιού.

Διάρκεια του σεμιναρίου :18-21 Μαΐου 2019                                                                     

Χώρος διεξαγωγής σεμιναρίου : Γαλλικό Ινστιτούτο (Λ. Στρατού 2Α)

Την ίδια εβδομάδα  θα πραγματοποιηθούν αφηγήσεις σε  δημόσιους χώρους .

Το σεμινάριο στοχεύει:

  1. στη μύηση, στην εμβάθυνση στις τεχνικές της προφορικής αφήγησης: α)από το γραπτό στον προφορικό λόγο, β) φωνή, σώμα (βλέμμα, κίνηση, χειρονομία) γ) από το χώρο της φαντασίας και της μνήμης  στο  λόγο.
  2. στη διερεύνηση και αναζήτηση απαντήσεων σχετικά με την παρουσίαση της γυναίκας μέσα στα παραμύθια. Οι θηλυκές παρουσίες έχουν κύριο ή δευτερεύοντα ρόλο; Υπάρχει κάποια εξέλιξη σε ομοιότητες ή διαφορές στους χαρακτήρες κατά τη διάρκεια των αιώνων; Οι αγαπημένοι χαρακτήρες των παραμυθιών παραμένουν ίδιοι  μέχρι σήμερα; Οι γυναίκες έχουν έναν παθητικό ή ενεργό ρόλο στην αφήγηση; Ανακάλυψη της θέσης της γυναίκας μέσα στην κοινωνία μέσα από τα παραμύθια διαφορετικών πολιτισμών.

3.στη διαμόρφωση προσωπικού ρεπερτορίου παραμυθιών  , με παραλλαγές   πολυπολιτισμικές  και πολυγλωσσικές, για διαφορετικές ηλικίες. Συλλογή , ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών, μέσω των παραμυθιών διαφορετικών πολιτισμών. Αναγνώριση και κατανόηση των θεμελιωδών ομοιοτήτων και βασικών διαφορών ανάμεσα στους σύγχρονους πολιτισμούς.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί  βεβαίωση συμμετοχής                          Ο αριθμός των συμμετεχόντων για  το σεμινάριο είναι περιορισμένος  και για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται  σε συνεργασία με τον   Jean Porcherot και τη  Ροδάνθη  Δημητρέση.

Κόστος συμμετοχής: 85ευρώ. Eιδική τιμή για άνεργους και φοιτητές.

Διάρκεια σεμιναρίου : 16 ώρες βιωματικά εργαστήρια το Σαββατοκύριακο 18, 19 Μαΐου   και 18- 21 Μαΐου παραστάσεις αφήγησης, σε διαφορετικούς χώρους & σε διαφορετικό ηλικιακό κοινό. Οι αφηγήσεις είναι οργανωμένες στο πλαίσιο  του Φεστιβάλ και της εκπαίδευσης των συμμετεχόντων στα σεμινάρια.

Πληροφορίες –Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή 17:00-21:00  στο τηλ 2310 266 857 ,www.action-art.gr, info@actionart.gr

 

21 Μαΐου, Σεμινάριο για τους καθηγητές  της γαλλικής γλώσσας & γαλλόφωνους.

 «Το παραμύθι, μια τέχνη που διαμορφώνει σχέσεις: Διδασκαλία και εκμάθηση της Γαλλικής γλώσσας μέσα από το  παραμύθι».                                                               « Le conte, un art de la relation : Pédagogie de la langue par le conte.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί για έκτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με την Emilie Lehr ,ειδική εκπαιδεύτρια στο τομέα εκπαίδευσης της γαλλικής γλώσσας ως ξένης γλώσσας , και τον  J. Porcherot,  αφηγητής και ιδρυτής του Φεστιβάλ  Nuit des Contes & Rencontres Contees/  Loire ,στη Γαλλία

Το σεμινάριο αφορά στην αξιοποίηση του παραμυθιού και την ενσωμάτωση της πράξης της αφήγησης στην διδασκαλία και εκμάθηση των γαλλικών ως ξένης γλώσσας και               απευθύνεται σε  καθηγητές γαλλικής γλώσσας , εκπαιδευόμενους και όλους τους γαλλόφωνους.

Διάρκεια: 4ώρες

Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ. Eιδική τιμή για άνεργους και φοιτητές.

Πληροφορίες – καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή 17:00-20:00  στο τηλ 2310 266 857 ,    info@actionart.gr , fb:  Αction Art

Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε παρακάτω, τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Προηγούμενο άρθροΔήλωση Συμμετοχής : Εκπαίδευση στην Αφήγηση. Σεμινάρια στο φεστιβάλ “Μάης των Παραμυθιών”
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα “Μάης των Παραμυθιών”