11 ΜΑΪΟΥ- 8 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΑΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ 2018

Γιορτή συνάντησης  παραμυθιών, πολιτισμών και γλωσσών. Μια διαπολιτισμική και  πολυγλωσσική  γιορτή αφήγησης.

Για έβδομη χρονιά στη Θεσσαλονίκη,η Action Art, έχει τη χαρά  να  οργανώσει, συνδιοργανώσει και να συμμετέχει με δράσεις για το παραμύθι  για παιδιά, γονείς και λάτρεις των παραμυθιών.                                                                                                                  Από τις 11Μαΐου- 8 Ιουνίου, μια γιορτή για την πόλη, με  παραστάσεις  από καταξιωμένους αφηγητές , μουσικούς από Ελλάδα και εξωτερικό. Πολυγλωσσικές αφηγήσεις σε 7 γλώσσες, σεμινάρια για ενήλικους,  συναντήσεις για  μικρούς και για μεγάλους παραμυθάδες που θέλουν να  αφηγηθούν τις ιστορίες τους. Συμμετέχει με αφηγήσεις στη Γιορτή Πολυγλωσσίας. Στο  Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Εlephantastico του Δήμου Θεσσαλονίκης στις 12 & 13 Μαΐου φιλοξενείται για τρίτη χρονιά το αφιέρωμα στο παραμύθι της Action Art. Συνεργάζεται με σχολεία και συλλόγους γονέων για τις παραστάσεις –αφηγήσεις για το σχολείο και τη γειτονιά.

Το πρόγραμμα του «Μάη των Παραμυθιών» υλοποιείται σε πολλούς και διαφορετικούς χώρους της πόλης σε σχολεία , σε γειτονιές, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στο Λιμάνι, στο Κέντρο Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, στη Γειτονιά  της Αλ. Σβώλου, σε καφέ της πόλης.

Ο «Μάης των Παραμυθιών» εμπνέεται από την πολυχρωμία, πολυγλωσσία της πόλης και την επικοινωνία των ανθρώπων. Το πρόγραμμά πραγματοποιείται σε διάφορα σημεία  της πόλης, «κινείται»  μέσα στην  πόλη όπως οι άνθρωποι  στοχεύοντας  στη συνάντηση των ανθρώπων, την ανταλλαγή ιδεών, τη γνωριμία,  μέσα από το  λόγο, τις ιστορίες, τα παραμύθια που ξέρουν να  ιστορούν τα ταξίδια, τα όνειρα,  τις επιθυμίες, τους φόβους, τη φιλία, την αγάπη, την πορεία σε  δύσβατα μονοπάτια, την υπέρβαση, που ξέρουν να υφαίνουν σχέσεις με το δικό  τους μοναδικό τρόπο.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Μάη των Παραμυθιών  εδώ 

Όλες οι παραστάσεις είναι με ελεύθερη είσοδο

Υπό την Αιγίδα

 

Με την Υποστήριξη

    

 

 

 

Xορηγοί επικοινωνίας

 

 

Προηγούμενο άρθρο18-22 Μαΐου 2018. Νέο Σεμινάριο : Εκπαίδευση στην Αφήγηση
Επόμενο άρθρο20 Μαΐου 2018. Πολυγλωσσική αφήγηση- 6η Γιορτή Πολυγλωσσίας Δήμου Θεσσαλονίκης