Σάββατο 12 Μαΐου, 10:00-11:30, σαλπάρουμε με το καραβάκι Κλειώ. Ραντεβού στο Λευκό Πύργο, στην παραλία!
Ένα «ταξίδι» στον Θερμαϊκό γεμάτο εκπλήξεις, περιπέτειες, ήρωες και παράξενα πλάσματα. Παραμύθια και θρύλοι θα ζωντανέψουν χώρες και θάλασσες, μακρινές , κοντινές, μαγικές… Ξεναγός, η αφηγήτρια Ροδάνθη Δημητρέση.

Ηλικίες: 5-105

Είσοδος ελεύθερη

*Με προεγγραφή, τηλ. 2313 31823

Δείτε όλο το πρόγραμμα του Elephantastico:
https://thessaloniki.gr/events/5th-european-kids-festival-elephantastico/

Δείτε όλο το πρόγραμμα του «Μάη των Παραμυθιών»:
https://action-art.gr/1723-2/

CV
Η Ροδάνθη Δημητρέση είναι αφηγήτρια , εικαστικός, παιδαγωγός. Το 1995 εκπαιδεύτηκε στην αφήγηση στη Γαλλία δίπλα στο Jean Porcherot, αφηγητή, εμπνευστή και ιδρυτή των festivals des Contes. Ιδρυτικό μέλος της Αction Art και του Εργαστηρίου Αφηγητών της. Oργανώνει πολυγλωσσικές ομάδες αφήγησης. Πραγματοποιεί παραστάσεις, πολυγλωσσικές αφηγήσεις και διαπολιτισμικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Αφηγείται σε φεστιβάλ στο εξωτερικό, στην Ελλάδα σε μουσεία συνδυάζοντας τα θέματα των αφηγήσεων με ευρήματα και έργα τέχνης, σε σχολεία, βιβλιοθήκες, νοσοκομεία, πολιτιστικούς χώρους, βιβλιοπωλεία κλπ. Συμμετέχει με performance, αφηγήσεις και εισηγήσεις σε ημερίδες και σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό . Αφηγείται στο εξωτερικό και την Ελλάδα.
Επιμελήθηκε 2 συλλογές παραμυθιών, μία με παραμύθια από διάφορες χώρες στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος της ΕΠΝ Θεσσαλονίκη 2014 , έκδοση κουρδικών, συριακών παραμυθιών στην ελληνική και αραβική γλώσσα
Συνεργάστηκε σε παραστάσεις με μουσική με τους καλλιτέχνες μουσικούς: Έλσα Μουρατίδου, Onur Senturk, Νατάσσα Μουμτζίδου, Θανάση Μπιλιλή, Νίκο Τουλιάτο, Κώστα Ματσίγκο, Παναγιώτα Τηγανούρια, Γιούλα Μιχαήλ, Γιάννη Ποιμενίδη, Μαρία Γκόγκα.
Eργάστηκε στη ΧΑΝΘ ως υπεύθυνη οργάνωσης προγραμμάτων και στο ΚΕ.ΘΕ.Α (ΙΘΑΚΗ)1987-1991 με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Οργανώνει γιορτές παραμυθιών, αφιερώματα, συνεργάζεται με φορείς της Ελλάδας, του εξωτερικού και μεμονωμένα άτομα για την υλοποίηση των προγραμμάτων .

Προηγούμενο άρθρο6 Mai 2018. Recit de Conte au Salon du livre!
Επόμενο άρθρο11 Μαϊου – 8 Ιουνίου. Πρόγραμμα Εκδηλώσεων «Μάης των Παραμυθιών» 2018