Καφέ Πολυγλωσσίας – Τα παραμύθια του Κόσμου κτίζουν σχέσεις

στις Γιορτές Πολυγλωσσίας

 Φίλοι και Φίλες, η 8η Γιορτή Πολυγλωσσίας και η Action Art/ Εικαστική Δράση , σας προσκαλεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 18:00-20:00 σε ένα ψηφιακό συναπάντημα των Γιορτών με τον φορέα ,  προκειμένου να αναδειχθεί η σημασία  της πολυγλωσσίας στην εκπαίδευση μέσα από την οικουμενικότητα των παραμυθιών και η σημασία  τους στη δημιουργία σχέσεων  μεταξύ των ανθρώπων και των λαών.

Γύρω από μία κούπα καφέ θα γίνει εισαγωγική παρουσίαση της πολυγλωσσίας ως εργαλείου ανάπτυξης του ανθρώπου, θα αναδειχθεί η σχέση της αφήγησης με τον γενικότερο γραμματισμό του παιδιού, μέσα από αυθεντικές αφηγήσεις φυσικών ομιλητών (Ελληνικά, Γαλλικά, Ρωσικά), ενώ θα γίνει συζήτηση γύρω από τη σχέση του παραμυθιού με τους πολιτισμούς του κόσμου και τη σύνδεση της αφήγησης με τη διαπολιτισμικότητα. Επίσης, η υπεύθυνη δημιουργός των σχολείων Big Bang School, Σχολειό της Φύσης, Βέτα Γεωργιάδου, θα παρουσιάσει την άλλη άποψη ενός σχολείου που επιδιώκει τον ζωντανό και δημιουργικό γραμματισμό.

Στο 1ο μέρος, η εισαγωγή σε ζητήματα Πολυγλωσσικής αγωγής και εκπαίδευσης θα γίνει από την Δρ Αργυρώ Μουμτζίδου (Γιορτές Πολυγλωσσίας, Big Bang Scool, Σχολειό της Φύσης).

Στο 2ο μέρος, η εισήγηση & αφήγηση στα ελληνικά, γαλλικά θα πραγματοποιηθεί από την αφηγήτρια, παιδαγωγό και εικαστικό, ιδρυτικό μέλος της Action Art,  Ροδάνθη Δημητρέση.

Την αφήγηση στα ρωσικά θα την ακούσουμε από τη φυσική αφηγήτρια Xenia Oksana Vasiliou.

Σας περιμένουμε!

Για εγγραφή στην εκδήλωση, πατήστε εδώ: https://forms.gle/TrFZejdWKvaFoTqQ9

 Για τη συνάντηση εδώ: https://authgr.zoom.us/j/91319193572

 

 

Προηγούμενο άρθρο4 Δεκεμβρίου 2020.Πολύγλωσση Αφήγηση Παραμυθιών.8η Ψηφιακή Γιορτή Πολυγλωσσίας.
Επόμενο άρθρο23 Δεκεμβρίου.«Το δάσος, τα ξωτικά και το όνειρο του Γιάννη»