Κάθε Τρίτη, ώρα:20:00-22:00  

Διάρκεια: Τρίμηνοι κύκλοι, 2 ώρες /εβδομάδα

Το Εργαστήριο Αφήγησης & Έκφρασης κατά τη διάρκεια  του Οκτωβρίου, για έβδομη συνεχή χρονιά, υποδέχεται τα νέα μέλη.

Ένας χώρος αφιερωμένος στο άκουσμα παραμυθιών, την δημιουργία ατομικού ρεπερτορίου, την ανταλλαγή ιστοριών, πληροφοριών, εμπειριών.

  • Το πρόγραμμα του με τη μορφή τρίμηνων κύκλων αποσκοπεί στην εμβάθυνση στην Τέχνη της Αφήγησης και στα οφέλη αυτής της διαδικασίας. 
  • Κατά τη διάρκεια της χρονιάς είναι ανοιχτό για να δεχτεί νέες προσελεύσεις, καθώς η διαδικασία  ομαδική και ατομική ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα, να ακολουθήσει ο καθένας, το δικό του ρυθμό για να προσεγγίσει και να βιώσει την πράξη της αφήγησης με στόχο να αξιοποιήσει το παραμύθι ως εργαλείο ή να αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια ως αφηγητής.
  • Όσοι το επιθυμούν να αφηγηθούν έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε οργανωμένες αφηγήσεις το δεύτερο τρίμηνο και το Μάϊο σε βραδιά αφήγησης της ομάδας.

Κόστος 38 ευρώ/μήνα /10% έκπτωση  συμμετοχή σε 2 εργαστήρια
Εγγραφή  για το έτος 5   ευρώ 
Ειδική τιμή για ανέργους και  φοιτητές.   
Στην περίπτωση ακύρωσης μετά την έναρξη  ή απουσίας από τον ενδιαφερόμενο  κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, δεν καταβάλλεται  η αποπληρωμή ή η οικονομική συμμετοχή.

Το πρόγραμμα

Το Εργαστήριο Αφήγησης & Έκφρασης με τη Ροδάνθη Δημητρέση, για έβδομη συνεχή χρονιά κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, υποδέχεται τα νέα μέλη. Ένας χώρος αφιερωμένος στο άκουσμα παραμυθιών, την δημιουργία ατομικού ρεπερτορίου-προγράμματος, την ανταλλαγή ιστοριών, πληροφοριών, εμπειριών.
Ελάτε λοιπόν, να ακούσουμε, να πούμε παραμύθια. Ελάτε να τα γνωρίσουμε και να τα αφήσουμε να μας αποκαλυφθούν.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, όπου ο συνδυασμός θεωρίας και πράξης λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά, θα εξερευνήσουμε ερωτήματα και θέματα γύρω από το παραμύθι και την αφήγηση όπως:
• Τι είναι παραμύθι. Είναι «μαγικό»; Γιατί ο συμβολικός του λόγος δρα θεραπευτικά, λυτρωτικά. Τι είναι αυτό που μας ωθεί να λέμε ιστορίες. Γιατί λέμε παραμύθια.
• Ποιος ο ρόλος της φωνής στην αφήγηση η σημασία του ρυθμού και της μουσικής του λόγου ,της έκφρασης, της στάσης του σώματος, «της κίνησης».
• Από το γραπτό στον προφορικό λόγο, διαμόρφωση , δημιουργία προσωπικού προγράμματος αφήγησης(ρεπερτόριο)
• Η επαφή με το κοινό, τρόποι για υποστήριξη της αφήγησης μπροστά σε ένα κοινό ομοιογενές ή ετερόκλητο ηλικιακά , προέλευσης πολιτιστικής, γλώσσας,
• Προετοιμασία για αφήγηση μπροστά σε κοινό που οργανώνουμε για όσους από την ομάδα το επιθυμούν.

Η δήλωση συμμετοχής  μας γνωστοποιεί το ενδιαφέρον σας,  δίχως να σας επιβαρύνει οικονομικά  και δίνει  προτεραιότητα στη συμμετοχή σας, η οποία τηρείται καθώς είναι περιορισμένος ο αριθμός των συμμετοχών. 

 

Προηγούμενο άρθρο8 Ιανουαρίου 2018 Καλή χρονιά και καλοτάξιδη
Επόμενο άρθρο2018.«Παραμύθι μύθαρος, κούκος και ρεβύθαρος…»