Παραστάσεις Αφήγησης παραμυθιού για μικρούς & μεγάλους στη ΧΑΝΘ

Τον Νοέμβριο ξεκινάμε  σε συνεργασία με τη ΧΑΝΘ μια σειρά παραστάσεων αφήγησης  παραμυθιών, μύθων, θρύλων που δημιουργήσαμε   . Απίθανες, παράξενες, μαγικές περιμένουν μικρούς και μεγάλους!

Παραστάσεις αφήγησης παραμυθιού για μικρούς και μεγάλους;

Ναι! Γιατί το παραμύθι μεταδίδεται  από το στόμα  στην  καρδιά και από  την καρδιά στο στόμα,  μεταφέροντας  ένα  πολύτιμο  μήνυμα σε όλους και στον καθένα  ξεχωριστά. Ένα μήνυμα που το υφαίνει από τα βάθη του χρόνου , συντροφεύοντας την ανθρωπότητα από τη γέννησή της.

Γιατί η ζωή έχει δυσκολίες  και  για να τις αντιμετωπίσει ο νέος άνθρωπος , το παιδί, ο ενήλικας  χρειάζεται συντροφικότητα και  μαγεία.

Γιατί η  προφορικότητα,  το παραμύθι υφαίνει σχέσεις.

Για αυτό δημιουργήσαμε  μια σειρά παραστάσεων  παραμυθιών, μύθων, θρύλων στο Θεατράκι της ΧΑΝΘ.

Στην Action Art  το όραμά μας είναι η διάδοση και προώθηση της Παγκόσμιας  Άυλης Κληρονομιάς, της Προφορικής Παράδοσης, της Πολιτιστικής και Καλλιτεχνικής δημιουργίας. Παράγοντες καθοριστικοί  για τη διατήρηση της προσωπικής πολιτιστικής ταυτότητας, την αποδοχή της πολιτιστικής πολυμορφίας, την ένταξη και την κοινωνική συνοχή, την ενεργή συμμετοχή στη δημόσια ζωή και  στη διαμόρφωση του κοινωνικού και  πολιτιστικού γίγνεσθαι.

Οι παραστάσεις μας έχουν ως επίκεντρο  τις συναντήσεις των ανθρώπων, την επικοινωνία, την αλληλεπίδραση των γενεών μεταξύ τους,  την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών,  την  προσωπική ανέλιξη, την  συλλογική δημιουργική συνύπαρξη, την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Πρόγραμμα παραστάσεων 2023-2024

18/11/2023 Η μαγική βεντάλια , ο Ουατού και το φτερό του παπαγάλου

Πως ξεφεύγουμε από τις φοβερές μάγισσες με τις  μαγικές βεντάλιες; Ποιος βρήκε το φτερό του παπαγάλου;  Τι γίνεται όταν προσπαθούν να μας πάρουν τα όνειρα και την ελευθερία μας.
Αφήγηση: Ροδάνθη Δημητρέση
Τραγούδι:  Έλσα Μουρατίδου.
Τιμή εισιτηρίου: 5 €

16/12/2023 Το δάσος των Ξωτικών και το όνειρο του Γιάννη. Χριστουγεννιάτικη παράσταση

Παραμύθια και κάλαντα απ΄ όλο τον κόσμο για να γιορτάσουμε τις ημέρες των Χριστουγέννων.  Παραμύθια  πλημμυρισμένα με το Πνεύμα των Χριστουγέννων, με νοήματα προσφοράς και αγάπης.
Αφήγηση: Ροδάνθη Δημητρέση
Τραγούδι:  Έλσα Μουρατίδου.
Μουσική: Ονούρ Σεντούρκ (σάζι,παντούρι)
Τιμή εισιτηρίου: 6 €

20/1/2024    Γιατί ο κόσμος έγινε  έτσι κι όχι αλλιώς ; Αφήγηση μύθων

Πως δημιουργήθηκε ο κόσμος; Ποιος ήταν ο πιο σκανταλιάρης και  περίεργος  από τους θεούς; Πως δημιουργήθηκαν τα νερά και τα δάση; Πως δημιουργήθηκαν τ’  αστέρια; Ποιο ελάττωμα του ανθρώπου παραλίγο να οδηγήσει στην καταστροφή του κόσμου; Το γιατί και το πως μέσα από τους μύθους που πλάσαμε για να κατανοήσουμε τη δύναμη, την ομορφιά, τη μαγεία της ύπαρξης και της φύσης.

Αφήγηση: Ροδάνθη Δημητρέση
Τραγούδι, φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί: Γιούλα Μιχαήλ
Τιμή εισιτηρίου: 5 €

17/2/2024  Παραμύθια και μουσικές του κόσμου

Μια παράσταση με παραμύθια που ανήκουν στην Παγκόσμια Άυλη Κληρονομιά. Μια παράσταση, όπου η τέχνη της αφήγησης, της μουσικής και του τραγουδιού- της ερμηνείας, συναντώνται για να συνομιλήσουν και να υφάνουν το δικό τους παραμύθι.
Αφήγηση: Ροδάνθη Δημητρέση
Τραγούδι:  Έλσα Μουρατίδου.
Μουσική: Ονούρ Σεντούρκ (σάζι,παντούρι)
Τιμή εισιτηρίου: 6 €

9/3/2024  Ήχοι και Παραμύθια της μητέρας γης, των δένδρων, των νερών

Αφήγηση παραμυθιών, θρύλων, μύθων για τη φύση με παράλληλη πρωτότυπη  συνοδεία μουσικής. Μια διαδραστική παράσταση λόγου, ήχων, μουσικής  με υλικά της φύσης και ανακυκλώσιμα υλικά.
Αφήγηση: Ροδάνθη Δημητρέση
Τραγούδι, φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί: Γιούλα Μιχαήλ
Τιμή εισιτηρίου: 5 €

13/4/2024  Πολύγλωσση αφήγηση Παραμυθιών. Αφήγηση στη μητρική γλώσσα των αφηγητών.

Μια συνάντηση πολιτισμών μέσα από τις ιστορίες, τους θρύλους, τα παραμύθια. Αφηγητές από διάφορες χώρες αφηγούνται παραμύθια που φώλιασαν στην καρδιά τους στη μητρική τους γλώσσα , μεταφέροντας έτσι  τον πλούτο της πολιτιστικής τους  κληρονομιάς.
Αφήγηση: Ροδάνθη Δημητρέση και αφηγητές από διάφορες χώρες
Με μετάφραση-συναφήγηση

Τιμή εισιτηρίου: 6 €

Οι παραστάσεις δίνονται Σάββατο στις 18:00
Η διάρκεια τη κάθε παράστασης  60΄
Για γονείς και παιδιά ηλικίας 5 χρονών και άνω

Οι παραστάσεις αφήγησης, απευθύνονται σε παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου.
Για σχολεία & συλλόγους παραστάσεις κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα της Χ.Α.Ν.Θ  231 600 1000. Υπεύθυνη : Τσαλίκη Λιάνα education3@ymca.gr 2316001000 (εσωτ. 832) και στην Αction  Art www.action-art.gr , 2310 266857, 6977006272

Προηγούμενο άρθροneo arthro
Επόμενο άρθροΠέμπτη 9 Νοεμβρίου. Παράσταση αφήγησης με μουσική για ενήλικες “Στο λυκόφως των σκιών”