Στις 19 Μαίου, πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου  η παράσταση αφήγησης “Ιστορίες γυναικών. 9 αφηγητές αφηγούνται”

 

Ήταν μια βραδιά ανοιξιάτικη γεμάτη παραμύθια και ιστορίες.Μια βραδιά νυκτερινής αφήγησης τρεισήμισι ωρών :Ιστορίες γυναικών, 9 εξαιρετικοί αφηγητές, ένα υπέροχο κοινό και ένας όμορφος χώρος , ο αύλειος χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, συνέβαλαν στη δημιουργία μιας μοναδικής συνάντησης .
Ευχαριστούμε θερμά το Αρχαιολογικό Μουσείο για τη συνδιοργάνωση. Ευχαριστούμε τον κύριο Τσούγγαρη για την εξαιρετική συνεργασία.
9 Αφηγητές. ο καθένας ξεχωριστός , με την προσωπική εκφραστική του δύναμη αφηγήθηκε ιστορίες παμπάλαιες. Μια ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς η αφήγηση σε δύο γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά) και η αφήγηση στη γλώσσα των προγόνων, Σμυρνέϊκα, Ποντιακά, Θρακιώτικα προς ανάμνηση της κληρονομιάς που μας άφησαν.
Ευχαριστούμε θερμά τους καλεσμένους αφηγητές Jean Porcherot και Λιλή Λαμπρέλη που ήρθαν από τη Γαλλία και την Αθήνα για να στηρίξουν το φεστιβάλ , Ροδάνθη Δημητρέση αφηγήτρια και καλλιτεχνική υπεύθυνη του προγράμματος, Στέλλα Τσατσαρώνη, Κατερίνα Κλεάρχου, Χρυσάνθη Βουδούρη, Ναντίνα Κυριαζή, Κατερίνα Παπαγεωργίου, Ελευθερία Συρμαλόγλου.
Μια εξαιρετική, ξεχωριστή βραδιά με ένα κοινό υπέροχο να καταλαμβάνει τον αύλειο χώρο του μουσείου. Η παρουσία του δυναμική και τρυφερή ταυτόχρονα συνόδευσε την αφήγηση για τρεισήμισι ολόκληρες ώρες!
Ευχαριστούμε όλους και όλες που ήσασταν εκεί και μοιραστήκαμε αυτή τη συνάντηση που μόνο τα παραμύθια ξέρουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο να μεταμορφώνουν σε παραμυθία και τρυφερές αναμνήσεις.

 

Προηγούμενο άρθροΔευτέρας 20 Μαΐου, rendez- vous στην εκπομπή “Καλημέρα” του 9,58fm . Συντονιστείτε!
Επόμενο άρθροΞεκινούν οι καλοκαιρινές αποδράσεις της Αction Art !